Cum a reușit o jurnalistă divorțată să devină regina Spaniei (VIDEO)

Regina Letizia a Spaniei a împlinit 50 de ani pe 15 septembrie, iar povestea ei amintește de basmul „Cenușăreasa”…

Letizia este favorita publicului, un adevărat exemplu pentru supușii ei și doar un model de urmat. Dar nu a fost întotdeauna așa.

Chiar înainte de absolvire, aceasta a început să lucreze în principalele publicații de știri și, în cele din urmă, a devenit una dintre cele mai faimoase prezentatoare TV din țară. Ea a lucrat în birourile spaniole ale CNN și Bloomberg, iar apoi a găzduit știrile de seară la postul de stat TVE. Succesul în carieră i-a permis, la vârsta de 28 de ani, să primească cel mai prestigios premiu Larra, la care visează tinerii jurnaliști spanioli.

 

A fost căsătorită deja cu profesorul ei de școală Alonso Guerrero Perez, o aventură cu care a început la 16 ani. Cuplul s-a întâlnit timp de aproximativ 10 ani înainte de a înregistra oficial căsătoria în 1998. Dar un an mai târziu, cuplul s-a despărțit. În 2018, fostul soț al Reginei a scris cartea Love for Penny Robinson, care conține referiri clare la relația lor.

În 2002, Letizia, conform vărului ei David Rocasolano, a decis să facă un avort când a rămas însărcinată cu unul dintre amanții ei. În acei ani, această procedură era considerată ilegală în țară. Cu toate acestea, regina însăși nu a comentat această poveste, care a devenit publică 10 ani mai târziu.

Prințul Philip a fost mereu în centrul atenției, așa că la vremea aceea circulau în presă zvonuri despre posibile aventuri ale principalului burlac al Spaniei. Mai mult, fiecare femeie cu care a petrecut timp a devenit instantaneu subiect de discuție. Însuși moștenitorul tronului a declarat că se va căsători numai la porunca inimii sale: „Soția mea va fi cea pe care o iubesc, cea care este demnă să fie mama copiilor mei și este de acord să-mi împartă toate probleme, dificultăți și griji. Și nu trebuie să fie de sânge regal”.

 

Letizia l-a cunoscut pe viitorul rege în 2002. Jurnalista a filmat un reportaj despre o cisternă scufundată. Prințul a fost prezent și el: s-a îndrăgostit la prima vedere și după interviu a invitat-o  la o întâlnire, dar a primit în mod neașteptat un refuz.

Cu toate acestea, a reușit să obțină consimțământul doar la a patra încercare. Prințul a vrut să-și protejeze iubita de atenția paparazzilor, așa că toate întâlnirile lor au fost secrete. Tânărul s-a grăbit să-și anunțe căsătoria iminentă. Cu toate acestea, regele Juan Carlos I și Sofia al Greciei au fost împotriva căsătoriei lui cu o fată din popor. Totuși, au fost nevoiți să o accepte pe Letizia în familie, pentru că altfel moștenitorul ar fi abdicat.

În ziua logodnei, 6 noiembrie 2003, întreaga lume a aflat despre relația celor doi. Nunta lor a avut loc în Catedrala Santa Maria la Real de la Almudena din Madrid. Ceremonia fiind urmărită de aproximativ 1,5 miliarde de oameni. Rochia de mireasa unica a Letiziei cu trena de patru metri este considerata una dintre cele mai scumpe rochii de mireasa din istorie.

Ținuta miresei a costat 6,5 milioane de euro, iar nunta peste 20 de milioane de euro. Pe 31 octombrie 2005 s-a născut Leonor – primul copil al cuoplului regal. Pe 29 aprilie 2007, Letizia a născut cea de-a doua fiică, care a fost numită Sofia în onoarea bunicii ei. Cam atât…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Cum poți împiedica urmărirea telefonului mobil

Preocupările legate de confidențialitate și securitate devin o prioritate. Pe piața online și nu numai, există multe capcane în care poți pica dacă nu...