Cum a revenit PE TERRA capsula Crew Dragon

Astronauții americani Bob Behnken și Doug Hurley, care se aflau la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), s-au întors acasă după două luni de la lansarea unei misiuni istorice. Duminică seara, capsula Crew Dragon, realizată de SpaceX, a ajuns pe Pământ.

A fost prima lansare de pe teritoriul SUA după aproape un deceniu şi prima dată când o companie privată a trimis astronauţi pe orbită. Misiunea a putut fi urmărită live https://www.youtube.com/watch?v=z3NZyKF2jcs https://www.youtube.com/watch?v=Rr6RxbQmcac

Capsula Crew Dragon a amerizat pe coasta Floridei, folosind 4 paraşute pentru a-şi încetini coborârea spre Oceanul Atlantic. Astronauții au coborât de la o viteză de 27.000 de km/h către punctul de aterizare. Temperatura externă ajungând la aproape 2.000 de grade Celsius, conform stiri.tvr.ro.

Cei doi astronauți sunt în stare bună, iar revenirea pe Terra a fost o misiune îndeplină cu succes.

Prima misiune cu echipaj uman din cadrul acestei colaborări

SpaceX şi NASA au efectuat în cele din urmă lansarea considerată istorică în mai, după mai multe amânări din cauza vremii. Misiunea cu naveta Crew Dragon consituind prima misiune cu echipaj uman din cadrul acestei colaborări. Naveta s-a ridicat timp de 15 minute, după care a intrat pe traseul pe care l-a urmat timp de 19 ore până la Staţia Spaţială Internaţională, care se află pe orbită. La bordul navei au urcat astronauţii Bob Behnken şi Doug Hurley. Behnken are 48 de ani, iar Hurley are 53 de ani. Amândoi sunt astronauţi experimentaţi ai NASA şi au fost implicaţi încă de la început în testarea capsulei Crew Dragon.

Ei sunt primii astronauţi din ultimul deceniu

Doug Hurley a fost pilot de luptă în US Marine Corps şi a participat la ultimul zbor al navetei spaţiale Atlantis în 2011, înainte de a fi întrerupt. Acesta a fost responsabil cu lansarea, aterizarea şi recuperarea vehiculului spaţial. Bob Behnken a fost un inginer de testare a zborurilor cu US Air Force înainte de a se alătura NASA şi a petrecut peste 29 de zile în spaţiu. El a îndeplinit funcţia de comandant al operaţiunilor şi şi-a asumat responsabilitatea pentru andocarea şi deblocarea capsulei Dragon.

Ei sunt primii astronauţi din ultimul deceniu care pleacă în spaţiu decolând de pe pământ american. Cei doi bărbaţi au purtat costume spaţiale proiectate de SpaceX cu ajutorul designerului de costume hollywoodian Jose Fernandez.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole