Cum a slăbit bucătăreasa Gina Bradea 18 kilograme: „Mă transformasem într-un elefant”

Publicat: 01 iul. 2023, 17:30, de Aura Bănescu, în LIFESTYLE , ? cititori
Cum a slăbit bucătăreasa Gina Bradea 18 kilograme:

Bucătăreasa Gina Bradea a dezvăluit fanilor ei de pe Facebook că a slăbit 18 kilograme pentru că, spune ea, „se transformase într-un elefant de 105 kg”. Gina Bradea a avut mari probleme de sănătate, care i-au adus multe kilograme în plus, însă cu mult efort a reușit să scape, până acum, de 18 dintre ele.

Gina Bradea a mărturist că a început să ia proporții, atunci când s-a instalat menopauza și s-a îngrășat 35 de kilograme. După ce a suferit de o operație de histeroctomie, din cauza unor chisturi la ovare, medicii au diagnosticat-o cu ficat gras, motiv pentru care a trebuit să se interneze în spital.

Cred ca ati observat ca in ultimele luni am slabit foarte bine. Doamnelor, urmeaza o poveste mai lunga, dar va rog s-o cititi. Eu ma ingrasasem rau in Italia, cand am intrat la menopauza. Am luat in plus vreo 35 de kg, eram disperata, nu stiam ce sa mai fac. Nu, nu mancam ca porcul, niciodata nu am fost o mancacioasa, iar alcool oricum, beau foarte rar, putin vin, bere sau o gura de lichior de casa gen visinata, trandafirata…

Ani buni imi era jena sa ies din casa, eu, cea care fusesem o femeie cocheta si slaba, ma transformasem intr-un elefant de 105 kg. Abia ma miscam, nu-mi gaseam haine si incaltaminte, nu ma puteam apleca… Mi-a fost cumplit de greu.

Si cu cine am discutat, medici, toti mi-au spus sa reduc mancarea. Am tinut jurnal alimentar, le-am aratat ce mananc si mi-au spus ca mint. M-am suparat atunci pe niste prieteni medici, pe vreo doi i-am si blocat pe fb (pe urma i-am deblocat), am tinut tot felul de diete care ma faceau sa slabesc 1-2 kg si apoi puneam inapoi dublu…

Am tinut Dukan si m-am constipat de am plans o saptamana. Am tinut dieta cu varza si am lesinat pe strada. Am incercat dieta alcalina, am citit Studiul China, am incercat dieta Rina si muuuulte altele. Multe diete recomandau sa mananc mai mult decat mananc eu de obicei… Am un raft intreg in biblioteca cu carti despre diete de tot felul. Degeaba.

Nu mananc decat rareori dulce sau paine si nu gatesc cu prajeli. Probabil o data pe luna facem snitele sau peste prajit si atunci mananc putin, pentru ca stiu ca mi-e rau. Ah, am si o fiere nesimtita, care face urat la grasimi, castraveti, rosii… Am facut acum vreo 2 luni o criza de colecist de-am crezut ca mor, nu alta, asa de puternica a fost! Mancasem un ou fiert (de tara), o rosie mica si o bucatica de castravete. De atunci n-am mai pus gura pe castraveti si rosii, iar oua fierte n-am mancat nici de Pasti! Si totusi, cum am slabit?’, și-a început Gina Bradea mesajul postat pe pagina ei de Facebook.

Gina Bradea a avut mari probleme de sănătate

Gina Bradea a descoperit, în urma unei consultații, după o operație de histeroctomie, că are ficatul mărit.

Anul trecut, in septembrie, stiti ca m-am operat de histerectomie totala. Da, am scos tot, am avut un fibrom urat si multe chisturi pe ovare. Stiam de ele de cativa ani si le monitorizam. Da, de aceea recomand tuturor doamnelor sa faca 1 data pe an un control ginecologic si un test Papanicolau, plus mamografie (aici la recomandarea medicului, nu la cele tinere).

La analize am aflat cu surprindere ca am ficatul marit (gras), glicemia marita, am tensiune. In viata mea nu am avut eu asa ceva! Asta e post Covid sau post vaccin, nu stiu, dar cert este ca exact in perioada asta s-a intamplat.

De la ce sa am eu ficatul gras daca eu nu mananc grasimi in nestire, nu consum alcool nici macar 1 l pe an in total? Am facut tratament inainte de operatie pentru ficat si glicemie, imi faceau analize zilnic si cand am avut niste valori acceptabile am intrat in operatie. Fusesem speriata, pentru ca initial medici crezusera ca am ceva ciroza sau o hepatita de-aia urata, B sau care-o fi… Asa ca dupa ce mi-au repetat analizele si am facut si ecografie, m-am linistit – era doar ficatul marit. Ei, dupa operatie a inceput sa mi se regleze metabolismul!

Cat am stat in spital, am fost aproape tot timpul in perfuzii, nu am mancat mai nimic – nici nu puteam, nu reuseam sa inghit decat paine prajita si kefir. Imi faceau doamnele de la bucatarie, dimineata, cate 3 felii de paine prajita, mai uscata, si asta mancam toata ziua, plus un bidon de 500 ml de kefir. Nu puteam mai mult, aveam si perfuziile. Cand am ajuns acasa, aveam cu 2,6 kg mai putin, dupa 3 saptamani.

Deci nu slabisem mult. Dar eram umflata toata de la perfuzii si incet – incet am eliminat apa, am inceput sa mananc mancare gatita, mi-am facut un regim al meu. Si am slabit in total aproape 18 kg. Asta in 8 luni. Dar am tinut legatura in permanenta cu prietenele mele, medici.

Da, am avut 102 kg cand am plecat la operatie, eram imensa! Acum am 84 kg – inca este mult, dar nu ma las si incet – incet o sa mai dau jos. Sa fiu realista, nu stiu daca voi mai ajunge sub 70 kg cum am fost, dar macar sa fiu sub 80 si voi fi multumita. Ati vazut ca eu mai postez ce mananc eu, de regim. O sa fac in continuare asta, daca vreti. Va rog sa nu-mi dati sfaturi de slabit, pentru ca efectiv nu le mai suport! Eu m-am indepartat de persoanele care cum ma vedeau, gata, incepeau sa-mi de sfaturi de slabit! Desi multe erau mai grase decat mine. O dieta se face in functie de fiecare om, nu se potrivesc tuturor aceleasi diete! De aceea intervine efectul de yo-yo si te ingrasi dublu pe urma!’, a e declarat Gina Bradea.