Cum arată o stradă din nordul Bucureștiului în comparație cu o stradă din Voluntari

Publicat: 12 feb. 2023, 20:31, de Vlad Stefan Orjan, în ACTUALITATE , ? cititori
Cum arată o stradă din nordul Bucureștiului în comparație cu o stradă din Voluntari

În timp ce străzile din nordul Bucureștiului sunt pline până la refuz, străzile din Voluntari au fost decongestionate. Primărița de la sectorul 1, Clotilde Armand, ar avea multe de învățat de la primarul orașului din Voluntari, Florentin Pandele.

Chiar dacă primărița de la sectorul 1 nu se poate mândri cu nicio realizare după doi ani ani de mandat, bucureștenii din zona parcului Herăstrău îi mai pot da o șansă.

Străzile din nordul Bucureștiului sunt din ce în ce mai aglomerate. Spre exemplu străzile din zona parcului Herăstrău sunt pline până la refuz, însă, chiar și așa, alte noi blocuri se ridică, în lipsa unor noi locuri de parcare.

Citește și: Cum aleargă dulăii, fără botnițe, în parcuri. Sunt mai periculoși decât maidanezii

Poate că doar o nenorocire mai poate schimba ceva pe străzile înguste ale Bucureștiului. Copiii care merg la școală zilnic sunt nevoiți să parcurgă drumul până la școală pe singura bandă de mers, folosită din ambele sensuri.

În timp ce străzile sunt blocate, iar traficul se desfășoară îngreunat, alte blocuri cu zeci sau sute de apartamente se ridică, fără ca acestea să dețină locurile de parcare necesare. Fluxul de autoturisme pe străzile înguste se va mări, iar șoferii își vor lăsa care mai de care autoturismele în mijlocul străzii, din lipsa locurilor de parcare.

De exemplu, când vrei să-ți cumperi o locuință în zona de fițe din nordul Bucureștiului de regulă te uiți în primul rând la vecini, că nu ai locuri de parcare, că străzile arată jalnic și în ultimul hal, că pur și simplu copii tăi nu au pe unde merge spre parcul Herăstrău, tot timpul fiind în pericol să fie loviți de mașini.

Cartierele din nordul Bucureștiului sunt sufocate astfel încât de abia se mai strecoară o mașină pe lângă alta. Pe când în Voluntari sunt străzile mai largi, s-a pus separator de sens, se poate circula normal, există un trotuar decent pentru că trebuie să ne gândim și pe unde merg pietonii, nu neapărat pe unde parcăm mașinile, unele dintre ele lăsate în haos peste tot, de nu mai ai loc să arunci un ac în nordul Capitalei.

Soluția lui Pandele din Voluntari

Pentru că situația era la fel ca în zona de nord a Bucureștiului, Florentin Pandele a venit cu o soluție pentru decongestionarea traficului rutier. A pus mai mulți stâlpi din cauciuc pe axul drumului și mai mulți stâlpi din metal pe trotuar, pentru ca șoferii să nu-și mai lase mașinile în mijlocul sau pe marginea drumului. Astfel, cine se va risca să-și parcheze mașina pe unul dintre sensurile de mers, în doar câteva minute o echipă a poliției locale împreună cu o echipă de la parcări va ridica autoturismul de pe sensul de mers.

Poate că dacă soția primarului din Voluntari, Gabriela Firea, va reveni la Primăria Capitalei se va preocupa și de decongestionarea străzilor din nordul Bucureștiului.