Cum „arată” Unirea Principatelor Române la Casa Artelor Dinu Lipatti din Capitală

Iubitorii de artă, cultură și istorie sunt invitați sâmbătă, 22 ianuarie, începând cu orele 18:00, la cea de-a IV-a Ediție a evenimentului Unirea Principatelor Române. Evenimentul face parte din Programul – Sărbători Naționalea a Casei Lipatti și are ca scop promovarea valorilor, istoriei, identității naționale și personalităților culturale și istorice, care prin contribuția lor semnificativă au adus un aport important la consolidarea și îmbogățirea moștenirii noastre culturale.

La împlinirea a 163 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române, realizată sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, la 24 ianuarie 1859, Casa Artelor Dinu Lipatti invită publicul la Expoziția “Dinu Lipatti – familia și prietenii”, pe acordurile unor înregistrări de Colecție din muzica clasică românească. Începând cu orele 18:00, în Salonul de muzică va avea loc Proiecția filmului documentar istoric „Unirea Principatelor Române din 1859”, o producție TVR, realizată de Radu Găină.

Seara va continua de la orele 19:00, cu Recitalul Extraordinar de muzică clasică românească susținut de tinerii artiști: violoncelista Izabela Ghergu, violonistul Mircea Dumitrescu și pianistul Gabriel Gîțan. În programul celor trei tineri muzicieni au fost incluse piese de mare virtuozitate și frumusețe compuse de George Enescu, Dinu Lipatti, Ciprian Porumbescu, Grigoraș Dinicu și Constantin Dumitrescu.

Conceptul evenimentului aparține regizoarei Alice Barb, Directorul fondator al Casei Artelor Dinu Lipatti.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole