Cum ascundem firele albe de păr. Sfaturi de la profesioniști

Publicat: 26 nov. 2021, 19:30, de Otilia Caloian, în LIFESTYLE
Cum ascundem firele albe de păr. Sfaturi de la profesioniști
Sursa foto: Pixabay.com

Unele femei își acceptă vârsta si părul încărunțit, dar, cele mai multe, apelează la tot felul de trucuri pentru a-și ascunde firele albe. Experții ne învață cum să acoperim firele încărunțite fără prea mari bătăi de cap.

Folosește o vopsea permanentă

Pigmenții permanenți te ajută întotdeauna să opții rezultatul mult dorit. În ultima perioadă, au apărut foarte multe vopsele permanente de păr, special create pentru acoperirea firelor albe. Astfel, vom aveaun look natural, indiferent că vorbim de un păr blond, brunet sau roșcat.

Ocupă-te de zonele mai rezistente

”Părul alb nu crește uniform, motiv pentru care acoperirea lui este puțin mai dificilă. O distribuire inegală a părului alb va complica procesul de acoperire, însă ideal este ca produsele de colorare să fie aplicate, începând cu secțiunile peste care vopseaua va rezista mai mult timp”, ne explică Roxana Oprea, Education Manager la Wella Professionals”.

Obține culoarea sub o sursă de căldură

Fără o sursă de căldură, vopseaua are nevoie de 30-40 de minute pentru a acoperi firele rebele de păr alb, dar cu o temperatură crescută, poți încheia procesul în doar 15-25 de minute. Important este să verifici rezultatul înainte de clătire.

Estompează firele albe cu ajutorul șuvițelor

Acoperirea firelor albe de păr nu este singura soluție. Din contră! O metodă foarte lejeră și în tendințe este cea în care să optezi pentru șuvițe. Astfel, părul crescut natural va fi mai puțin vizibil, iar firele albe vor fi estompate de acest efect.

Deschide părul către vârfuri

Este foarte important să iei în calcul porozitatea părului de la rădăcină la vârfuri. De cele mai multe ori, rădăcina este cea care se impregnează cu culoare cel mai ușor, în timp ce vârfurile uscate pot absorbi mai multă vopsea. Folosește un pigment mai intens pentru a acoperi părul alb dacă îți dorești o formulă mai deschisă pe lungimi și vârfuri, astfel încât trecerea să fie uniformă.

Hidratează părul cu o mască tratament

În timp, după vopsire, pigmentul se pierde, iar părul alb începe din nou să fie vizibil. În plus, uleiurile naturale se reduc în zona scalpului, motiv pentru care ai nevoie de produse care să mențină vitalitatea părului. Săptămânal, e indicat să folosim măști pe bază de ulei sau hidratare pentru părul vopsit.

Otilia Caloian și-a început cariera jurnalistică la începutul anilor 2.000. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Facultatea de Finanțe-Bănci. Este specializată în jurnalismul economic și de ... vezi toate articolele