Cum au crescut vânzările de paracetamol în contextul crizei sanitare

Publicat: 29 oct. 2021, 13:18, de Viorela Pitulice, în ECONOMIE , ? cititori
Cum au crescut vânzările de paracetamol în contextul crizei sanitare

Din cauza crizei sanitare provocate de pandemia de COVID-19, vânzările de paracetamol, unul dintre medicamentele folosite de medici în protocolul terapeutic pentru cazurile uşoare, au crescut semnificativ, în acest an, avansul fiind undeva la 20%, după cum raportează companiile prezente pe piață.

În cazul grupului Zentiva, de exemplu, care deține două fabrici în România,  cererea pentru paracetamol în perioada ianuarie-august 2021 s-a majorat cu 20%, comparativ cu perioada similară din 2020.

„Creşterea în volume, pentru paracetamol, considerăm că se întâmplă în context pandemic – para­cetamolul ca medicament în protocolul de tratare a COVID-19, dar şi în răceli“, au declarat reprezentanţii Zentiva pentru ZF.

Rezultate bune au obținut și Antibiotice Iaşi, care produce din nou paracetamol, începând de anul trecut, dar și Terapia Cluj, cu vânzări ce au revenit la nivelul din urmă cu doi ani.

Grupul Zentiva a înregistrat vânzări bune și în 2020, când a produs 144,25 milioane de cutii de medicamente.Volumul producției a fost determinat în principal de creșterea necesarului și a cererii de medicamente utilizate în tratamentul simptomatic al infecțiilor cu SARS COV 2. În topul avansului din producție s-au plasat formele solide cu substanțele active paracetamol, metamizol sodic (pentru piața din România și Germania) și tamsulosin (tehnologia pelete).