Cum au motivat judecătorii decizia în cazul Djokovic: Este o vedetă reprezentativă a tenisului mondial și poate influenţa alți oameni să-l imite

Judecătorii tribunalului din Australia, care au decis în unanimitate ca Novak Djokovic, liderul mondial în Tenis la ora actuală, să părăsească Australia. Una din motivații a fost faptul că sârbul este o persoană extrem de cunoscută, iar exemplul său ar putea fi urmat de foarte mulți oameni ca să nu se vaccineze.

Judecătorul Allsop a fost, duminică, de acord cu Hawke, care a invocat motive „sanitare” şi de „bună ordine” în revocarea vizei lui Djokovici, deoarece starul tenisului nu fusese vaccinat împotriva Covid-19 şi se temea că ar putea incita sentimentul antivaccinare.

Motivele, publicate online, joi, se referă la puterea lui Djokovici de a-i influenţa în special pe tinerii australieni să respingă vaccinurile anti-Covid-19.

„O vedetă reprezentativă a tenisului mondial poate influenţa oameni de toate vârstele, tineri sau bătrâni, dar poate mai ales pe tinerii şi pe cei impresionabili să-l imite”, se arată în document.

„Acest lucru nu este fantezist, nu are nevoie de dovezi. Este recunoaşterea comportamentului uman dintr-o familiarizare modestă cu experienţa umană. Chiar dacă domnul Djokovici nu câştiga Australian Open, capacitatea prezenţei lui în Australia jucând tenis, de a-i încuraja pe cei care ar emula sau vor să fie ca el, este o bază raţională pentru ideea că el ar putea stimula sentimentul antivaccinare”, se mai arată în motivare.

Judecătorii au remarcat, de asemenea, că era evident că Djokovici era împotriva vaccinării.

„Respingem ideea potrivit căreia ministrului nu i-a fost îngăduit să constate sau să concluzioneze că domnul Djokovici a avut o atitudine binecunoscută cu privire la vaccinare şi că i s-a opus”, se arată în document.

Judecătorii s-au referit şi la un articol cu titlul „Ce a spus de fapt Novak Djokovici despre vaccinuri?”, potrivit căruia, în aprilie 2020, el s-a declarat împotriva vaccinării.

Fostul numărul 1 la nivel mondial, tenismanul Ilie Năstase, consideră că regulile sunt făcute pentru a fi respectate, iar Novak Djokovic trebuia să fie mai bine informat de condițiile de organizare ale Australian Open, înainte de a se urca în avion.
“Dacă regulile sunt să se vaccineze, atunci să se vaccineze ori să nu mai participe. Dacă toți cei 127 de sportivi de pe tablou s-au vaccinat, atunci te vaccinezi și tu dacă vrei să joci”, a declarat, în exclusivitate pentru Puterea.ro, fosta glorie mondială a tenisului, Ilie Năstase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole