Cum crește bugetul Autorității Rutiere Române și care e fondul salarial pentru 2023

Criza nu doar că ocolește Autoritatea Rutieră Română, dar bugetul estimat pentru acest an va fi cu aproape 14 milioane de lei mai mare față de cel aferent anului 2022. În ceea ce privește fondul salarial, nici aici nu sunt diminuări, ci o ușoară majorare. De unde bani? Din posibile majorări de tarife.

Publicat vineri dimineață, noul buget al ARR pentru 2023 prevede venituri estimate de peste 131 de milioane de lei, în acest an. Cea mai mare parte, de 130,5 milioane, ar urma să se încaseze din serviciile prestate, restul din dobânzi, concesiuni și închirieri.

Este o diferență extrem de mare, de aproape 30 de milioane de lei, față de stimarea aferentă anului trecut, de 102,6 milioane lei.

Jumătate din buget, mai exact 60,55 milioane de lei (cu aproape un milion în plus față de anul trecut), ar urma să fie direcționat către cheltuielile cu personalul.

Cum speră ARR să obțină banii? Din scumpirea serviciilor, dat fiind că Ministerul Transporturilor intenționează să modifice:

– tarifele pentru efectuarea evaluării de impact asupra siguranţei rutiere, a auditului de siguranţă rutieră, a inspecţiei de siguranţă rutieră;

– tarifele privind onorariile cuvenite auditorilor de siguranţă rutieră pentru activităţile prestate;

Conform cugetliber.ro, Ministerul își motivează intenția de a majora tarifele prin faptul că de la data de 8 septembrie 2016, când au fost stabilite, au fost creșteri semnificative privind: prețurile carburanților, asigurărilor, cursul de schimb valutar lei – euro, câștigul salarial mediu brut lunar pe economie și costul utilităților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...