Cum îi solicită C.T.Popescu Patriarhului Daniel să sprijine campania de vaccinare

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu i-a cerut Patriarhului Daniel să se vaccineze sau să anunțe că s-a vaccinat pentru a stimula campania de imunizare a populației.

Asta e Săptămâna Patimilor, da? În Săptămâna Patimilor, dacă ar ieși Patriarhul Daniel acum și nu trebuie să-și suflece hainele preoțești ca să se vaccineze, este suficient să anunțe Patriarhul că s-a vaccinat, atât.

Sunt însă fețe bisericești care ajută autoritățile în a-i convinge pe oameni de beneficiile vaccinării, dar niciuna nu are puterea pe care o are cel aflat în fruntea Bisericii Ortodoxe Române”, spune gazetarul.

Printre cei care sunt anti-vaccin, foarte mulți sunt religioși practicanți. Deci, dacă ar da un astfel de semnal, am văzut că Biserica Ortodoxă a dat semnale în sensul susținerii campaniei de vaccinare, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei s-a vaccinat, iar preoții au discutat cu Guvernul să contribuie la îndemnarea cetățenilor pentru a se vaccina, dar dacă ar face-o Patriarhul ar fi, după părerea mea, un efect foarte puternic asupra celor care sunt reticenți la vaccinare”, a declarat Ctristian Tudor Popescu pentru Europa FM.

Reacția gazetarului vine în contextul încetinirii campaniei de vaccinare. Prefectul Capitalei a declarat că dacă se păstrează actualul ritm de vaccinare în București nu va atinge obiectivul în toamnă, care este de 1,2-1,3 milioane de oameni vaccinați la sfârșitul lunii august.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole