Cum îi solicită C.T.Popescu Patriarhului Daniel să sprijine campania de vaccinare

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu i-a cerut Patriarhului Daniel să se vaccineze sau să anunțe că s-a vaccinat pentru a stimula campania de imunizare a populației.

Asta e Săptămâna Patimilor, da? În Săptămâna Patimilor, dacă ar ieși Patriarhul Daniel acum și nu trebuie să-și suflece hainele preoțești ca să se vaccineze, este suficient să anunțe Patriarhul că s-a vaccinat, atât.

Sunt însă fețe bisericești care ajută autoritățile în a-i convinge pe oameni de beneficiile vaccinării, dar niciuna nu are puterea pe care o are cel aflat în fruntea Bisericii Ortodoxe Române”, spune gazetarul.

Printre cei care sunt anti-vaccin, foarte mulți sunt religioși practicanți. Deci, dacă ar da un astfel de semnal, am văzut că Biserica Ortodoxă a dat semnale în sensul susținerii campaniei de vaccinare, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei s-a vaccinat, iar preoții au discutat cu Guvernul să contribuie la îndemnarea cetățenilor pentru a se vaccina, dar dacă ar face-o Patriarhul ar fi, după părerea mea, un efect foarte puternic asupra celor care sunt reticenți la vaccinare”, a declarat Ctristian Tudor Popescu pentru Europa FM.

Reacția gazetarului vine în contextul încetinirii campaniei de vaccinare. Prefectul Capitalei a declarat că dacă se păstrează actualul ritm de vaccinare în București nu va atinge obiectivul în toamnă, care este de 1,2-1,3 milioane de oameni vaccinați la sfârșitul lunii august.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Cine este diva care-l strunește pe Sebastian Burduja la Ministerul Energiei

De când a ajuns ministru al Digitalizării și acum al Energiei, deputatul PNL Sebastian Burduja este nedespărțit, atât în țară, cât și în străinătate,...