Cum îți poți vindeca mintea și trupul cu metode din Hawaii

Legenda insulelor Hawaii începe cu căpitanul Hook care a descoperit fiecare insulă în parte, și de fiecare dată când întreba localnicii unde locuiesc, aceștia ziceau „Hawaii” – de unde și numele arhipelagului. De fapt, Hawaii nu este doar un loc pe care vrei să-l vizitezi. E un loc în interiorul tău, oriunde te-ai afla. Și dacă ai nevoie de mai mult, află cum îți poți vindeca mintea și trupul cu metode din Hawaii.

Ha” înseamnă respirație, „wai” înseamnă apă, dar este și un cod pentru „Mana” sau energia vieții, iar „i” înseamnă suprem. Adică, locul din interiorul tău, unde locuiești. Numit Hawaii înseamnă „Locuiesc în energia supremă a vieții la care am acces cu fiecare respirație, oricând, oriunde.

Secretele străvechi adesea rămân pierdute în trecut. De obicei, nu este nimeni care să ducă mai departe moștenirea. Cu toate acestea, poporul hawaiian a trecut de astfel de bariere, iar în secolul XXI putem adopta un stil de viață vechi de peste 35.000 de ani, care nu ar putea fi mai actual. Huna este eticheta modernă a unei culturi Hawaiiene străvechi, una dintre primele învățături ale omenirii și  probabil cea mai veche artă și știință a dezvoltării spirituale și vindecării.

Cum îți poți vindeca mintea și trupul cu metode din Hawaii. Ce este Huna

Cele mai puternice tehnici din Huna sunt respirația și meditația. O altă legendă spune că atunci când primii misionari albi au venit în insulele Hawaii, băștinașilor li s-a părut că este ceva ciudat la ei. Ulterior, suspiciunea li s-a confirmat: nu respirau. Bine, respirau, dar superficial, nu așa cum o făceau Hawaiienii. Aceștia din urmă au fost supărați și i-au numit pe misionari Hoale (Ha = respirație și ole = lipsă). Poporul Hawaiian știe de zeci de mii de ani că cel mai rapid mod de a ne schimba starea emoțională, de a deveni calmi, echilibrați și centrați constă în schimbarea modului de respirație.

Meditațiile din Huna sunt multiple, cu efecte foarte puternice, care activează diverse părți ale corpului pe lângă părți ale inconștientului. Meditația este una dintre cele mai străvechi modalități cunoscute pentru om pentru transformarea în bine a stării sale mentale, a condiției fizice și a circumstanțelor exterioare, dar și pentru explorarea tărâmului experiențelor transversale. A fost și este folosită de mii și mii de ani de către toate tradițiile spirituale și în toate organizațiile ezoterice din lume. Pentru mulți, interesul de bază în noțiunea de meditație este „a te gândi la”. Dar, în practică, este mai complicat de atât. În sistemul Huna, populația Kahuna folosește ambele metode de meditație – pasivă și activă – într-un procedeu cu 4 pași”, spune Gina Veveriță, master trainer NLP si inițiată în Huna de mai bine de 9 ani.

Cele 7 principii de bază pentru a-ți vindeca mintea și trupul cu metode din Hawaii

Potrivit aceleiași surse, pe insulele din Pacific, influențate de o lume de mare și nisip, vulcani și palmieri, uragane și brize blânde, calea străveche Huna a trecut testul timpului. Este o practică atât de puternică și atât de practică încât funcționează la fel de bine în vremurile moderne ca și în trecutul cețos. Această cale se bazează pe 7 principii de bază:

IKE – Lumea este ceea ce crezi tu că este.

KALA – Nu există limite. Totul este posibil.

MAKIA – Energia curge acolo unde se îndreaptă atenția.

MANAWA – ACUM, este momentul puterii.

ALOHA – A iubi înseamnă a fi fericit.

MANA – Puterea vine din interior.

PONO – Eficacitatea este măsura adevărului.

Accesarea acestor principii de viață și trăirea în conformitate cu acestea facilitează un potențial imens de relansare a vieții și de a scoate la lumină adevăratul potențial al fiecărui individ. 

Un alt secret al poporului Hawaiian are ca titlu „3 minți, 4 corpuri”. Practica Huna știe de zeci de mii de ani că oamenii au mai mult de o minte, și anume trei – mintea conștientă, mintea inconștientă și mintea supraconștientă. Fiecare dintre aceste minți are un corp atribuit – corpul emoțional este casa minții inconștiente; corpul psihicului este casa minții conștiente; corpul spiritual este casa minții supraconștiente; corpul fizic. Fiecare minte controlează corpul în care locuiește”, adaugă Gina Veveriță.

Google nu știe tot

“Știu la ce te gândești: „Hawaii sunt insulele cu plaje superbe. Ce legătură au cu dezvoltarea personală?”. Ei bine, cred că răspunsul parțial este în rândurile de mai sus. Completarea poate fi aflată în cadrul unui ReTreat de Huna, ce va avea loc între 9-12 decembrie 2022 la Forest Villa Cisnădioara, jud. Sibiu – un loc de poveste, creat special pentru evenimente de dezvoltare personală. Acest ReTreat numit Principii și practici străvechi pentru conectarea la forța vitală a vieții reprezintă o călătorie sufletească de transformare profundă, oferindu-ți prilejul de a-ți schimba viața. Este o experiență unică în România, care până acum putea fi trăită doar dacă te urcai în avion și călătoreai până la celălalt capăt al lumii!, precizează Gina Veveriță.

Mai aflăm că Huna răspunde la întrebări profunde, silențioase, dar persistente, ale vocii interioare: Sunt cu adevărat fericit(ă)?; Care este sensul vieții mele?; Trăiesc așa cum ar trebui?; Ce fac cu viața mea?; De ce mă aflu aici, în situația actuală?.

„Răspunsurile la aceste întrebări, întrebările vocii interioare nu sunt un răspuns al erei moderne, cu siguranță – Google nu știe tot. Da, există cărți, filme, exerciții, ba chiar și aplicații care ajută la calmarea minții. Adică ajută la tratarea „simptomelor”, nu cauzei. Dar adevăratul răspuns stă în practici străvechi, pierdute în ritmul alert al vieții secolului XXI. Sunt onorată că pot să îți împărtășesc secretul după care poporul Hawaiian trăia și la care acum avem acces. Nu face rău niciodată. Ajută întotdeauna”, conchide master trainerul NLP.

Gina Veveriță (foto) a studiat timp de 7 ani la școala Tad James Co, din Las Vegas, SUA și are o experiență de peste 10 de ani în care aplică NLP la nivel internațional. Este certificată Master Trainer în NLP și Trainer TLT, Coaching și Hipnoză. Este life și business coach, a călătorit în lumea întreagă și are o cunoaștere vastă a comportamentelor din diferite culturi. Este pasionată de șah: a practicat acest sport timp de 20 ani în competiții internaționale. A desfășurat cursuri de formare în multe companii importante din țară și este antreprenor de succes din 1995.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...