Cum păstrăm bananele proaspete cât mai mult timp

Cum păstrăm bananele proaspete? Având în vedere că apreciatele fructe sunt destul de perisabile. Există anumite „secrete” pentru a avea banane mereu proaspete!

Banana se numără printre cele mai dulci fructe și se strică, dacă nu o mănânci cel târziu a doua zi după ce ai cumpărat-o. Ce să faci pentru a le păstra galbene și proaspete un timp cât mai îndelungat?

Poți păstra bananele proaspete pentru mai mult timp dacă le agăți de codițe, în loc să le ții în poziție orizontală. Aceste fructe trebuie ținute în bucătărie, la temperatura camerei și departe de surse de căldură.

Cum păstrăm bananele proaspete. Care e temperatura corectă

Este important ca temperatura de păstrare să fie cuprinsă între 12 și 22 de grade Celsius. Bananele nu se simt bine nici la frig, dar nici în căldură excesivă, mai ales dacă sunt deja coapte sau aproape coapte.

Pot stă în frigider chiar și o săptămâna dacă ai grijă la condițiile de păstrare. Dacă bananele nu sunt coapte, dar le pui la frigider, trebuie să șții că temperatura scăzută va opri procesul de coacere. În plus, când le vei aduce la o temperatura normală, coajă acestora se va înnegri, însă fructul în sine va avea gustul specific de banană necoaptă.

În cazul în care vrei să accelerezi procesul de coacere al unei banane verzi, cel mai simplu lucru pe care îl poți face este să învelești fructul într-o pagină de ziar.

Dacă ai cumpărat banane mult prea coapte și nu crezi că sunt șanse să le mănânci înainte de a se deteriora, le poți păstra la congelator. Trebuie să le tăi felii, cu tot cu coajă și să le pui în pachete separate.

Poți încerca să cumperi banane ceva mai verzi pe care să le păstrezi la temperatura camerei. Vei avea un răgaz de câteva zile în care acestea de vor coace…nu durează mai mult de 2-3 zile.

Sfaturi pentru a păstra bananele proaspete 

Un alt sfat este să scoți bananele din punga în care le-ai pus la supermarket. Bananele ținute în pungă tind să se coacă mai repede.

În cazul în care alegi să le ții într-o fructieră, ai grijă să nu între în contact cu alte fructe coapte. În acest fel vei încetini puțin procesul de coacere.

Un alt truc pentru menținerea bananelor proaspete pentru mai mult timp este să înfășori codiță în folie de plastic. În acest fel se împiedică eliberarea etilenei din tulpină către fructul propriu-zis și întârzie coacerea. În plus, se previne evaporarea umezelii, dar și absorbția etilenei eliberate de fructele din același coș. Poți pune și bandă adezivă peste folia de plastic, că să fii sigur că se păstrează la locul ei.

În cazul în banană e mult prea coaptă pentru gusturile tale, o poți include în rețetele de smoothie sau o poți prepară la cuptor. Îți poate ieși o banana bread delicioasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...