Cum poți să scapi de obiceiul rosul unghiilor

Stres, agitație, alergătură, anxietate și mii de gânduri care nu îți dau pace și te îndeamnă la obiceiuri autodistructive? Îți rozi unghiile, îți rupi pielițele? Știm că nu e ușor, dar există soluții.

Rosul unghiilor nu e igienic și îți poate afecta sănătatea unghiilor. Fie că este vorba de un gest de moment, cauzat de stres, fie că este vorba de un obicei pe care-l ai de o viață întreagă, ține cont că orice învăț are și dezvăț. Încearcă să înlocuiești acest obicei cu altceva, precum folosirea unei mingi anti-stres.

Sfaturi care te ajută să renunți la obiceiul de a-ți roade unghiile

Experții OPI România ne-au oferit niște sfaturi esențiale care să te ajută să scapi de acest obicei nesănătos:

Folosește o minge antistres

Dacă îți rozi unghiile atunci când ești nervos, emoționat sau stresat, încearcă să folosești o minge anti-stres. E o activitate care îți ține mâinile ocupate și care îți detensionează mușchii și corpul. Caută să îți păstrezi mâinile la distanță de gură.

Mergi la manichiură cât mai des posibil

Știm, poate că economiile tale vor avea de suferit, dar când vezi că ai o manichiură superbă îți va fi ușor să ții unghiile la distanță de gură. În primul rând pentru că nu vrei să o strici, iar mai apoi pentru că știi cât de costisitor poate fi acest obicei.

Lasă-ți unghiile scurte

Sănătatea unghiilor este foarte importantă, iar dacă ai o problemă cu rosul unghiilor, încearcă să le ții cât mai scurte. Taie-le des și îngrijește-le. Astfel nu vei mai fi tentată să le rozi.

Folosește o soluție specială

Experții recomandă o substanță numită Bitrex, folosită pentru a face anumite lucruri să aibă un gust neplăcut. Încearcă să aplici zilnic o soluție similară pe unghii. Odată ce vei duce mâna la gură, cel mai probabil vei regreta gestul făcut.

Dacă problema persistă, poartă mănuși

Investește într-o pereche de mănuși pe care să o poți purta zilnic. Încearcă să le porți cât de des posibil și în orice circumstanțe pentru a nu mai fi tentată să-ți rozi unghiile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...