Cum răspunde Termoenergetica la acuzațiile ELCEN: Afirmațiile sunt nefondate

Compania Termoenergetica a reacționat după ce compania ELCEN a anunțat o creștere explozivă a pierderilor de agent termin din rețeaua de termoficare a Capitalei.  Compania municipală susține că afirmațiile ELCEN sunt neavenite și nefondate, fiind aruncate în spațiul public înainte de alegeri în încercarea de a politiza subiectul termoficării, fără a realiza că pot panica populația.

Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) consideră că modul în care informațiile prezentate de reprezentanții ELCEN sunt prezentate este unul manipulator și are ca scop inducerea în eroare a cetățenilor.

Cum se apără Termoenergetica

Compania susține că pe toată durata sezonului cald au fost executate mai multe tipuri de lucrări la rețelele de termoficare, în mai multe zone, din toate sectoarele Municipiului București. În acest moment sunt în derulare lucrări de reabilitare a rețelei de termoficare în 19 șantiere. În paralel cu aceste șantiere, zilnic s-au executat și se execută lucrări de mentenanță sau lucrări programate pentru remedierea defecțiunilor și a deficiențelor apărute, precum și a avariilor survenite în rețea.

„De aici rezultă două aspecte foarte importante, prezentate trunchiat și incomplet în comunicatul ELCEN, respectiv: a) opririle din rețeaua de termoficare implică atât goliri cât și încărcări ale rețelei de termoficare ceea ce are drept consecință creșterea volumului apei de adaos invocat de ELCEN. b) opririle din rețeaua de termoficare implică neasigurare agentului termic către client sau consumator pe perioada desfășurării lucrărilor (în cazurile unde nu există altă linie de alimentare cu agent termic, sau nu există posibilitatea de a realiza provizorate)”, arată compania.

Termoenergetica dă vina pe ELCEN pentru lipsa apei calde

Termoenergetica a declarat că ELCEN este cea care nu poate asigura debitele necesare funcționării în parametrii optimi în 3 din cele 6 sectoare ale Municipiului București, întrucât la începutul acestei luni, odată cu intrarea în revizie a CET-ului Grozăvești și pornirea CET Vest se asigură un debit vehiculat de aproximativ 700 de tone pe oră, față de debitul asigurat înainte de această relocare, care era de 2.500 de t/h.

„Reprezentanții ELCEN au invocat în acest sens o problemă tehnică, respectiv înfundarea singurului cazan de apă fierbinte (CAF) modernizat din incinta CET Vest, iar în aceste condiții reprezentanții CMTEB au făcut tot posibilul pentru asigurarea unei funcționări cât mai echilibrate a sistemului fără a ieși în spațiul public și fără a supune atenției opiniei publice problemele tehnice invocate de ELCEN”, se mai arată în comunicatul Termoenergetica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole