Cum s-ar fi răspândit de fapt pandemia de coronavirus. Ce au descoperit experții OMS în China

Șeful echipei de anchetă a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) aflată în Wuhan pentru a afla originea pandemiei de coronavirus a declarat marți că lanțul de transport al alimentelor congelate ar putea fi o posibilitate prin care s-ar fi răspândit noul coronavirus.

„Lanțul rece” se referă la transportul și comerțul cu mâncare congelată.

China a avansat ideea conform căreia virusul poate fi transmis prin alimentele congelate și a făcut publică în mod repetat găsirea coronavirusurilor pe alimentele congelate importate.

Totuși, Peter Ben Embarek, specialist al OMS în boli transmise de animale, care conduce un grup independent de experți, a spus că ancheta care durează de aproape o lună nu a scos la iveală informații care să schimbe semnificativ ceea ce se știa deja despre pandemie.

„Știm că virusul poate supraviețui în condițiile care sunt îndeplinite de aceste medii înghețate specifice comerțului cu alimente, dar nu înțelegem exact dacă virusul poate fi transmis la oameni și în ce condiții”, a spus el în cadrul conferinței de presă, citat de Reuters, conform Digi24.

Embarek a spus că trebuie să se studieze dacă un animal sălbatic congelat și vândut într-o piață poate să ducă la răspândirea rapidă a virusului. El a spus că investigațiile de până acum asupra originii virusului ar arăta că sursa naturală a acestuia ar fi liliecii, dar aceștia nu se aflau în Wuhan, orașul în care a izbucnit pandemia, în 2019.

 El a mai spus că anchetatorii caută să afle dacă virusul circula chiar mai de multă vreme decât se știe, dar că pentru a aflat acest lucru ar avea nevoie de mostre de sânge.

Teoria conform căreia virusul ar fi fost scăpat dintr-un laborator, este foarte improbabilă și OMS nu se mai concentrează pe această ipoteză, a spus Embarek.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...