Coniacul este o băutură alcoolică franțuzească, iubită și respectată în întreaga lume. Puțini oameni însă, știu să îl bea corect și, în plus să îl combine corect cu anumite feluri de mâncare.

Consumul diferitelor băuturi alcoolice are propriile reguli, iar coniacul nu face excepție. Există mai multe nuanțe care ar trebui reținute:

  • Paharul. Coniacul trebuie băut dintr-un pahar special numit snifter. Este ușor de recunoscut după piciorul scurt și faptul că partea inferioară este largă și partea superioară îngustă, formă care ajută la păstrarea și concentrarea aromei băuturii.
  • Temperatura. Această băutură este cel mai bine servită la o temperatură de 20- 22°C. Pentru a-i dezvălui mai bine aroma, poți încălzi ușor snifter-ul în palme.
  • Degustare. A bea această băutură franțuzească dintr-o înghițitură nu este în niciun caz cea mai bună idee. Pentru a vă bucura pe deplin de băutură, mai întâi ar trebui să o mirosiți. Apoi luați o înghițitură mică și lasați ca papilele gustative să se desprindă cu gustul băuturii.

Acestea ar fi principalele subtilități ale băutului unui pahar de coniac de calitate.

Cu ce ​​să îl combini – opțiuni comune

Cel mai adesea, această băutură este consumată în formă pură sau cu gheață.

Mulți sunt interesați dacă este posibil să amestecați coniacul cu suc. Răspunsul este da. Sucul de portocale, lămâie sau cireșe îi vor sublinia cel mai bine gustul. Este posibil chiar să amestecăm coniacul cu cola. În acest caz, răspunsul este și da, dar este important să o facem corect. Pentru a obține coniacul perfect cu cola, respectați raportul de 1:2. Dacă doriți, puteți adăuga gheață. Dar dacă vă hotărâți să beți coniac cu cola trebuie să rețineți că vă puteți îmbăta mai repede. Cola ascunde gustul alcoolului, ceea ce va face să fie mult mai ușor să depășiți norma și să beți mai mult decât era planificat.

De asemenea, amestecul de alcool și zahăr pune în încărcătură mai mare ficatul și pancreasul, iar conținutul caloric al unui astfel de „cocktail” va fi de asemenea crescut. În plus, o cantitate mare de zahăr în băutură (datorită cola) poate crește mahmureala de a doua zi.

Așa că beți cu înțelepciune și nu uitați să și mâncați.

Cu ce feluri de mâncare se potrivește coniacul – de la dulce la sărat

Conform etichetei și regulii 3 „C”, se obișnuiește să se servească doar cafea și un trabuc împreună cu această băutură (3 C =„coffee, cognac, cigar”). Totuși, dacă nu este vorba despre o recepție oficială, există mai multe variante cu care să combinați coniacul. Să începem cu clasicele: brânzeturile (de exemplu, Camembert), diversele tipuri de nuci și ciocolata neagră cu un procent mare de cacao sunt perfecte. De asemenea, puteți gusta băutura cu fructe proaspete sau uscate. Dacă vreți ceva sărat, opțiunile ar fi carnea, șunca și diverse pateuri, fructe de mare și caviar.

Varietățile învechite ale băuturii se potrivesc bine cu preparatele cu ciuperci sau cu carnea de pasăre.

O altă variantă bună pentru coniacul cu cola sunt chipsurile sau nucile sărate. Dar este mai bine să lăsați dulcele pentru alte ocazii, deoarece acest cocktail are deja zahăr datorită adaosului de cola. Nu vreți să-i stricași gustul și să suferiți de o mahmureală severă dimineața, nu-i așa?

Amintiți-vă că principalul lucru în acest caz este să alegeți gustări care să nu pună în umbră gustul băuturii. Și nu uitați de băutul  responsabil.