Cum să te pregătești pentru Halloween și cum să-l petreci cât mai frumos acasă

Halloween-ul a devenit cu mult timp în urmă o sărbătoare iubită de români. Și iată că se apropie cu pași repezi și anul acesta. În timp ce unii oameni consideră că reprezintă una dintre ocaziile anuale pentru a petrece, a-și cumpăra o nouă ținută și a o etala – nu neapărat un costum care îi transformă într-un personaj – alții nu sunt setați doar pe acest gen de lucruri.

Și nu ar trebui să existe comentarii pe acest subiect, având în vedere că suntem atât de diferiți. Există atât de multe modalități de a face Halloween-ul memorabil acasă, așa că nu trebuie să îți faci griji că nu îi vei simți farmecul.

Pentru ca 31 octombrie să se simtă special și la fel de festiv, poți încerca unele dintre ideile de mai jos. Sfat general: bomboanele frumos împachetate în mod tematic, din supermarketuri, precum și costumele, sunt întotdeauna încurajate.

Un maraton de filme este întotdeauna o idee bună. Și chiar dacă este vorba sau nu despre filme de groază, îl poți începe cu Hocus Pocus, clasicul care nu va deveni niciodată plictisitor pentru nicio vârstă. Încă reprezintă o sursă de inspirație pentru tot felul de costume, piese de teatru organizate în instituții de învățământ sau chiar titluri online, cum este cazul 3 Witches, un slot care combină violetul intens, roșul închis și albastrul de gheață în vizualurile sale.

La fel ca în filmul în care Sarah Jessica Parker poate fi descrisă ca o vrăjitoare blondă asemănătoare cu Rapunzel, fiecare dintre cele trei vrăjitoare este diferită în felul ei: roșcata care domnește peste foc, blonda care stăpânește gheața și bruneta care stăpânește plantele. Atunci când apar în formulele lor complete, jucătorul poate chiar să obțină un swing la premiul jackpot. Modul de joc este însoțit de muzică dramatică de pian, voci feminine și o pisică ocazională. Cuplează-ți boxele și scufundă-te într-un adevărat univers al Halloween-ului.

Sculptează niște dovleci

Fie că locuiești într-o zonă rurală sau în buricul orașului, cu siguranță vei găsi măcar unul. Și cu cât e mai uriaș, cu atât devine mai interesant din punct de vedere estetic.

Aceasta poate fi considerată o activitate clasică de Halloween dintr-un motiv anume – pentru a se păstra tradiția acelor “jack-o-lanterns” care, cu mulți ani în urmă erau create din rădăcinile anumitor legume – sau fără un motiv specific – doar pentru că ei schimbă atmosfera și par niște personaje de sine stătătoare, cu o viață scurtă de o singură noapte.

Magazinele alimentare s-au adaptat nevoilor iubitorilor de Halloween în ultimii ani și se aprovizionează temeinic și din timp. Tutoriale și tot felul de design-uri pot fi găsite cu ușurință pe internet, pentru rezultate diferite de cele ale vecinilor.

După ce te-ai preocupat de estetica locuinței, orientează-te și spre pregătirea a ceva comestibil. Organizează o cină de Halloween. Singurul lucru de care te temi în mod obișnuit atunci când vrei să încerci o rețetă nouă este rezultatul, bineînțeles.

De Halloween, această senzație ar trebui să se accentueze, așa că încearcă să fii cât mai inovativ, să combini dulcele cu picantul și să faci tot felul de experimente. Dacă nu știi de unde să începi, alege tot dovleacul. Acesta este o legumă extrem de versatilă, bogată în nutrienți, dar și oarecum buclucașă. De exemplu, dacă îți propui să gătești o supă cremă, ai grijă să combini acest miez portocaliu cu alte legume care să îi mai taie din aroma dulce.

Cina de Haloween pexels-photo-5634029

Dacă decizi să rămâi acasă de Halloween, nu uita să îți decorezi spațiul personal cât mai frumos, ca să nu regreți că ai făcut această alegere. Începe din timp, supermarketurile ne pun la dispoziție decorațiuni încă de la începutul lunii octombrie. E ca o repetiție pentru Crăciun, numai că lipsește bradul.

Încearcă să te concentrezi pe o singură gamă de culori și nu uita de portocaliu în niciun caz. Cumpără lumânări, poate chiar și sfeșnice, baloane amuzante și șervețele cu tot felul de imprimeuri. Dacă nu vrei să simți în casă mirosul de dovleci adevărați, există și varianta artificială. Îi achiziționezi și îi ai apoi și în anii următori. Dacă ai și un șemineu în sufragerie, atmosfera frumoasă se va intensifica.

Sărbătorește Halloween-ul așa cum simți tu, dacă o găsești drept o sărbătoare interesantă, deși e împrumutată. Nu avem atât de multe zile în an care să ne determine să ne concentrăm atât de mult pe o anumită tematică, așa că 31 octombrie merită ceva atenție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

PREMIERĂ: Armata României intră în grevă!

Într-un act fără precedent în istoria Armatei României, Comitetul de Acțiune pentru Desclavagizarea Armatei României a emis o notificare oficială, prin care anunță declanșarea...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...