Cum se actualizează lista persoanelor eligibile să primească tichetele sociale de 250 lei

Publicat: 03 iul. 2022, 10:30, de Viorela Pitulice, în SOCIAL , ? cititori
Cum se actualizează lista persoanelor eligibile să primească tichetele sociale de 250 lei
Sursa: Digi24

Lista persoanelor eligibile să primească tichetul social de 250 lei va fi actualizată lunar de către Ministerul Muncii și Solidarității Sociale. Acțiunea îî privește pe toți cei care nu s-au numărat printre persoanele care au îndeplinit condițiile pentru acordarea voucherului, dar devin eligibili în următoarele luni.

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale va actualiza lunar, înainte de fiecare alimentare a tichetului social pe suport electronic pentru produse alimentare și mese calde, listele cu beneficiari, pentru a verifica eventuale modificări intervenite față de listele anterioare. Pentru beneficiarii nou introduși în program vor fi eliberate noi suporturi electronice.

Citește și Vouchere sociale – Lista magazinelor unde pot fi folosite tichetele pentru alimente în valoare de 250 lei

De asemenea, verificarea condițiilor de venit pentru beneficiarii incluși se face exclusiv de către Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF).

Nu trebuie depusă cerere pentru card

Dacă vă numărați printre persoanele eligibile, așa cum sunt stabilite de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS), trebuie să știți că angajații Poștei Române vă vor livra cardul, fără să fie nevoie să demarați vreo procedură în acest sens.

În cazul în care îndepliniți criteriile pentru a fi printre beneficiarii eligibili, dar până la finalul perioadei în care se alocă tranșa I nu veți intra în posesia cardului, puteți să vă adresați celui mai apropiat oficiu poștal, de unde veți primi îndrumări.

Citește și Vouchere sociale de 250 lei. Precizările ministrului Muncii legat de alimentele ce pot fi cumpărate