Cum se fură petrolul direct din conductă. Percheziții de amploare în Teleoman, Argeș și Olt (VIDEO)

41 de percheziţii au fost desfăşurate, miercuri, de poliţiştii şi procurorii olteni, în judeţele Olt, Argeş şi Teleorman, într-un dosar privind furturi de combustibil din conductele Petrom. Cum se fură petrolul direct din conductă. 

Gruparea avea chiar o maşină modificată special pentru aceste operaţiuni.

Potrivit unui comunicat remis de IPJ Olt, au fost desfăşurate 41 de percheziții domiciliare, în județele Olt (34), Argeș (5) și Teleorman (2), la persoane fizice și juridice, pentru destructurarea a trei grupări infracționale organizate, specializate în sustragerea de produs petrolier.

Cum se fură petrolul direct din conductă. Ce spun anchetatorii

În judeţul Olt au fost percheziţii în localitatea Tia Mare şi în zona Potcoava-Icoana. Anchetatorii spun că, începând cu anul 2020, mai multe persoane, cu vârste cuprinse între 20 și 50 de ani, ar fi constituit trei grupări infracționale organizate, în scopul furtului de produs petrolier. Persoanele ar fi folosit un mod deosebit de operare, prin folosirea unui autoturism special adaptat pentru comiterea faptelor, folosirea de cagule și distrugerea sistemelor de supraveghere ale Petrom.

Percheziții de amploare. Cum au decurs 

În urma percheziţiilor, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, aproximativ 20 de tone de produs petrolier. 12 persoane au fost aduse la audieri, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. La activități au participat polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt,  luptători din cadrul serviciilor pentru acțiuni speciale Olt și Argeș și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Olt.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, Inspectoratului de Poliție Județean Argeș și Inspectoratului de Poliție Județean Teleorm

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Faliment total pentru fermieri: Depozitele sunt pline de grâu adus din...

Situație dezastruoasă pentru fermierii români, concurați puternic de grâul adus din Ucraina. La acest moment, depozitele sunt pline de grâu ucrainean cumpărat cu 40...