Sute de percheziții în țară la firmele de jocuri de noroc

Publicat: 23 nov. 2022, 11:52, de Mariana Olteanu, în ACTUALITATE , ? cititori
Sute de percheziții în țară la firmele de jocuri de noroc

123 de percheziții au avut loc în București și în alte 19 județe pentru destructurarea unui grup infracțional organizat. Descinderile au avut loc sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, şantaj, lipsire de libertate în mod ilegal, lovire sau alte violenţe, distrugere şi favorizarea făptuitorului.

Printre județele în care au avut loc percheziții se numără: Prahova, Braşov, Iaşi, Suceava, Botoşani, Tulcea, Constanţa, Cluj, Timiş, Vrancea, Buzău, Bihor, Vâlcea, Dolj, Gorj, Sibiu, Bacău, Mureş şi Sălaj.

Gruparea s-a constituit în 2018, iar scopul acesteia era comiterea, în principal, a unor infracţiuni de şantaj, având ca obiect domeniul jocurilor de noroc.

Membrii grupului, prin aplicarea a diferite forme de şantaj reprezentanţilor unor societăţi comerciale, ar fi urmărit eliminarea concurenţei în acest domeniu.

Mai mult, prin folosirea unor metode similare şi întrebuinţarea de acte de violenţă, aceştia ar fi împiedicat anumiţi clienţi, care realizau câştiguri însemnate, să intre în posesia acestora.

În urma perchezițiilor, 40 de persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfăşurarea activităţilor infracţionale au fost reținute.

Acţiunea beneficiază de sprijinul Direcţiei de Investigaţii Criminale şi Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate din cadrul Poliţiei Române, precum şi al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi serviciilor de investigaţii criminale din Bucureşti şi judeţele în care se efectuează percheziţii.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române şi de către Biroul Tehnic şi Criminalistic din cadrul DIICOT.

La acţiune au participat și luptători din cadrul SIAS – IGPR şi forţele Jandarmeriei Române.