Cum se înghesuie zeci de mii de hinduși să se spele în Gange (VIDEO)

Kumbh Mela sau festivalul ulciorului este unul dintre cele mai sacre pelerinaje ale hinduismului. Credincioșii se adună în număr uriaș în orașul Haridwar, din nordul țării. Pelerinii fac baie în apele râului Gange, despre care cred că îi vor spăla de păcate.

Kumbh Mela se desfășoară în luna aprilie, dar anul acesta coincide cu cea mai dificilă perioadă a pandemiei în India, unde media de îmbolnăviri depășește 130.000 de cazuri pe zi în ultima săptămână. Spitalele sunt copleșite de pacienți, iar experții sunt îngrijorați că urmează o perioadă și mai grea, potrivit The Independent.

Cu toate acestea, zeci de mii de hinduși s-au adunat luni la râul Gange pentru rugăciuni speciale, cei mai mulți ignorând total regulile de distanțare socială, în condițiile în care coronavirusul se răspândește în India cu o viteză record.

Pentru credință

Criticii premierului Narendra Modi și ai partidului său spun că festivalul a fost permis într-un moment atât de dificil pentru că guvernul nu a fost dispus să-i supere pe hindușii care sunt cei mai mari susținători ai formațiunii.

Ei compară răspunsul guvernului cu cel de anul trecut, când musulmanii indieni s-au confruntat cu un curent islamofob în creștere, după ce au fost acuzați că infecțiile au crescut după o întâlnire a unui grup misionar islamic, la New Delhi. Unii lideri ai partidului Modi și ai canalelor de televiziune indiene, care au favorizat mult timp politicile naționaliste hinduse ale guvernului, i-au etichetat pe musulmani drept „jihadiști” în martie 2020, când media de îmbolnări zilnice era de 200.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...