Cum se poate obține cazierul judiciar dacă nu aveți certificat verde?

De la începutul acestei săptămâni, cetățenii nu mai au acces în clădirile instituțiilor publice dacă nu dețin un certificat verde, lucru care a început deja să creeze o serie de probleme pentru cei care nu dețin acest certificat. Cum putem obține un cazier judiciar dacă nu avem certificat verde?

Atenție! Certificatul verde poate fi obținut dacă există un rezultat negativ al unei testări autorizate PCR sau rapide (testare făcută în farmacie, nu acasă), nu doar vaccinarea.

Astfel, cei care au nevoie de servicii comunitare, cum ar fi eliberarea unui pașaport, preschimbarea buletinului sau obținerea cazierului judiciar, pot intra în instituțiile care oferă aceste documente pe baza unui rezultat negativ atestat prin certificatul verde, nu doar pe baza vaccinării sau a vindecării.

Totuși, cei care au nevoie de obținerea unui cazier din această săptămână încolo trebuie să știe că acest document judiciar nu se eliberează online. Cei ce doresc obținerea cazierului judiciar pot depune cererea personal sau prin intermediul altei persoane desemnate (împuternicit). În ultimul caz, va fi necesară și o procură notarială, scrie Avocatnet.ro.

Cei interesați pot, din toamna anului trecut, să împuternicească și un avocat să depună cererea pentru eliberarea cazierului, dar și pentru ridicarea acestuia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...