Cum se va numi Sala Polivalentă din București

 

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a afirmat, joi, într-o postare pe Facebook, că Sala Polivalentă din Bucureşti își va schimba numele.

Sala Polivalentă din Bucureşti va purta numele fostului mare handbalist, Cristian Gaţu, a anunțat Ministrul Sportului, Eduard Novak.

”Îmi doresc să redăm viaţa şi istoria sălilor de sport. Marii campioni sunt cei care ne motivează să-i urmăm, iar numele lor trebuie să fie cunoscute, recunoscute şi onorate. Mai mult decât a regăsi numele acestora în sălile de sport, trebuie să găsim acolo imagini ale lor, în momentele de glorie, din competiţiile unde au strălucit. Orice copil sau tânăr care trece pragul unei săli trebuie să regăsească acolo un exemplu cu care să se identifice, care să-i insufle dorinţa de a reuşi, să-l motiveze”, a explicat Novak iniţiativa sa.

Acum Sala Polivalentă se numește Ioan Kunst-Ghermănescu

Actuala Sală Polivalentă din București se numeşte ”Ioan Kunst-Ghermănescu”, după un mare antrenor de handbal al României, decedat în 1997. Ioan Kunst-Ghermănescu, preşedinte al Federaţiei Române de Handbal în două perioade, 1973-1986 şi 1990-1992, a obţinut medalia de argint ca antrenor al echipei naţionale la Campionatul Mondial din Austria (1959), la handbal în 11. În octombrie 1990 i-a fost acordat ”Ordinul Olimpic” de către Comitetul Internaţional Olimpic.

Cristian Gaţu (76 ani) a fost campion mondial cu naţionala de handbal a României în 1970 şi 1974, câştigând şi argint olimpic la Montreal în 1976 şi cu bronz olimpic la Munchen 1972. Ulterior el a fost preşedintele Federaţiei Române de Handbal (1996-2014).

Sala de atletism din Bacău se va numi Doina Melinte

”Am pornit un proiect naţional de redenumire a sălilor de sport şi a bazelor sportive. Aproximativ 30 de structuri vor fi incluse în acest program. Pentru o parte dintre acestea s-a obţinut deja acordul marilor sportivi care urmează să le dea numele”, a precizat ministrul, care a oferit câteva exemple:

Sala de atletism care aparţine de Direcţia Judeţeană de Sport Bacău se va numi Doina Melinte.

Sala Sporturilor care aparţine de Direcţia Judeţeană de Sport Constanţa se va numi Simona Amânar

Sala Sporturilor Bistriţa se va numi Gabriela Szabo

Complexul Sportiv Naţional Snagov se va numi Elisabeta Lipă

Sala de gimnastică din cadrul Sport Club Municipal Deva se va numi Ecaterina Szabo

Sala Sporturilor care aparţine de Direcţia Judeţeană de Sport Mureş se va numi Simon László

Sala Polivalentă din Bucureşti se va numi Cristian Gaţu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole