Cum se vor ține slujbele de Crăciun în Germania

Episcopii catolici germani s-au reunit zilele pentru a discuta despre dificultăţile logistice cu care se vor confrunta cu ocazia ceremoniilor legate de Sărbătoarea Crăciunului, în contextul măsurilor împotriva pandemiei.

Unul dintre episcopi a sugerat extinderea capacităţii bisericilor prin organizarea slujbelor în aer liber, potrivit DPA. „Este o mare provocare. Va trebui să extindem spaţiul bisericilor în oraşe, în pieţe şi parcuri”, a declarat Franz-Josef Bode, episcop de Osnabrueck, în cadrul adunării bianuale a Conferinţei Episcopilor Germani (DBK) din oraşul Fulda. Episcopul Bode a adăugat că speră ca enoriaşii să facă faţă frigului şi să participe la aceste slujbe.

Preoţii vor trebui să oficieze un număr mai mic de slujbe, cu o participare restrânsă a credincioşilor.

O problemă este cea legată de întâlnirile tradiţionale în scopuri caritabile cu persoanele sărace, conform episcopului Bode, care a recomandat însă ca aceste întâlniri să nu fie anulate din cauza crizei coronavirusului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...