Cum se vor uni acești oameni în ”BULE de suport”

O nouă regulă permite ca părinții singuri împreună cu copiii sub 18 ani sau persoanele singure pot să viziteze o altă persoană singură, pot chiar petrece noaptea în altă locuință fără a păstra distanța fizică. Nu se întâmplă pe altă planetă, ci în Marea Britanie.

Cu alte cuvinte, UK lansează ”bule de suport”, adică două case se pot uni pentru a combate singurătatea. Aproape 11 milioane de britanici care locuiesc singuri sau familiile monoparentale au acum avea permisiunea guvernului de a se uni în ”bule de suport”, conform The Guardian. Această măsură cu bulele vine într-un nou pachet al măsurilor de relaxare cu scopul de a depăși sentimentul de singurătate cu care adulții se luptă de câteva luni.

Peste 8,2 milioane de oameni trăiesc singuri

Această nouă regulă permite ca părinții singuri împreună cu copiii sub 18 ani sau persoanele singure pot să viziteze o altă persoană singură, pot chiar petrece noaptea în altă locuință fără a păstra distanța fizică. O persoană singură ar putea să vizite o familie cu mai mulți membri, de exemplu părinții sau rudele apropiate din altă regiune pentru a se ajuta reciproc să depășească această perioadă grea atât din punct de vedere psihologic, dar și financiar. Singura excepție de la regulile de a păstra contactul fizic doar cu cei din casa în care locuiești a fost în cazul copiilor care locuiesc cu un singur părinte permițându-le să-și viziteze și al doilea părinte, astfel creându-se două ”bule de suport”.

Măsura nu se va aplica persoanelor care sunt în izolare la domiciliu și nici celor care vin din călătorii internaționale, acestea fiind supuse unei perioade de 14 zile de carantină obligatorie.Conform Institutului Național de Statistică din Marea Britanie, peste 8,2 milioane de oameni trăiesc singuri și peste 2,9 milioane de părinți își cresc singuri copiii.

Crește sentimentul de frustrare

Această veste s-a presupus că va fi primită cu entuziasm de britanici, care au petrecut mai multe luni în izolare și nu au avut posibilitatea de a socializa. Dar va crește sentimentul de frustrare al celor care vor fi nevoiți să-și revadă persoanele dragi în grupuri restrânse de maxim 6 persoane și menținând distanța fizică. Guvernul a fost asupru criticat că a fost mult mai interesat de redeschiderea economică, permițând chiar și deschiderea grădinilor zoologice, a magazinelor și a cinematografelor în aer liber, dar a menținut restricțiile drastice de distanțare fizică și încă nu a redeschis toate școlile.

Specialiștii epidemiologi au tras semnale de alarmă cu privire la posibilitatea de declanșare a unui nou val de infectări dacă această relaxare nu se realizează etapizat, precizând că riscul cel mai mare de îmbolnăvire este în interiorul comunității dacă nu se menține distanța de siguranță, pe când în cadrul activității economice aceste reguli pot fi impuse și respectate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...