Cum și-a dat Adrian Chesnoiu demisia din MAI

Mandatul lui Adrian Chesnoiu la Ministerul Agriculturii a fost destul de scurt, vreo opt luni în total, iar mulți i-au contestat competențele profesionale vizavi de agricultură, ca să nu mai vorbim de faptul că este absolvent al Academiei de Poliție. Chesnoiu nu a ezitat să-și dea, însă, demisia în momentul în care DNA a cerut ridicarea imunității sale parlamentare. De fapt, nici nu este prima dată când are “probleme” cu sistemul.

Să ne aducem aminte doar ce s-a întâmplat la AFIR, când a câștigat procesul cu Ministerul Agriculturii condus de Adrian Oros, nevoit să îi recunoască statutul de director general al agenției, în urma unui proces în instanță. Acum, Chesnoiu promite că își va dovedi „nevinovăția”.

Unul dintre momentele controversate ale carierii sale este perioada legată de activitatea în cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Recent, aflat în mijlocul studenților de la USAMV București, Adrian Chesnoiu a vorbit de acele vremuri și a dat explicații cu privire la demisia din MAI. Dincolo de o mare dezamăgire, a fost și un exemplu de “eșec” al statului.

„In 2011, eram angajat al Ministerul Afacerilor Interne, am absolvit Academia (n.r.- Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza”- Bucureşti – Facultatea de Drept)  în 2005 și am avut un contract pe 10 ani cu statul român, 2005-2015. În 2011, a venit la conducerea ministerului un ministru care a spus că toți cei care au absolvit Academia pot să plece fără să mai plătească contractul. Am fost primul care mi-am dat demisia pe considerentul că nu mai este nevoie de noi, instituția pentru care fusesem pregătiți a considerat că nu mai este nevoie de noi”, a povestit Adrian Chesnoiu.

În perioada 2005 – 2011, Adrian Chesnoiu a fost ofițer specialist în investigarea fraudelor/ afaceri europene/ anticorupţie – afaceri interne, așa cum este trecut în cv-ul său.

În Ministerul Agriculturii, Chesnoiu a ajuns în 2013 și a ocupat mai multe poziții, până a ajuns la funcția de ministru, în care a fost numit în noiembrie 2021.

“Am venit în Ministerul Agriculturii în 2013 și am lucrat pe diferite poziții, până am ajuns ministru al Agriculturii pe considerentul și cred eu că ministrul trebuie să fie mai mult un bun manager decât neapărat specialistul de la conducerea unei astfel de instituții… (…) Ce trebuie să aibă un ministru? În primul rând, oameni specialiști pe diferitele domenii, să stabilească prioritățile, indicatorii de rezultat și cum să facă să le obțină”, preciza Chesnoiu.

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut, joi, Camerei Deputaţilor ridicarea imunităţii lui Adrian Chesnoiu pentru efectuarea urmăririi penale pentru abuz în serviciu. Chesnoiu și-a dat demisia din Ministerul Agriculturii și s-a autosuspendat dn PSD, respingând acuzațiile care i s-au adus.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...