Cum va fi vremea, în ultimele zile din acest an. Ce surprize ne așteaptă

Vremea se va încălzi uşor în toată ţara până pe 3 ianuarie 2022, după care temperaturile vor începe să scadă, iar probabilitatea de precipitaţii este mai ridicată în intervalul 27-30 ianuarie, conform estimărilor Administraţiei Naţionale de Meteorologie pentru perioada 27 decembrie 2021 – 9 ianuarie 2022.

Astfel, în Banat, prima zi a intervalului va debuta cu o medie a temperaturilor maxime apropiate de normal, în jurul a 6 grade, după care se va intra într-un proces de încălzire treptată, astfel încât, în perioada 28 decembrie – 5 ianuarie, mediile temperaturilor maxime să varieze între 6 şi 9 grade. Ulterior, valorile diurne vor scădea spre valori în jurul a 5 grade în medie, în perioada 7 – 9 ianuarie. Cât privește valorile nocturne, media minimelor va creşte uşor de la 1 grad în medie în prima zi a intervalului spre 4 grade în 1 ianuarie. Ulterior, tendinţa temperaturilor minime va fi de scădere, de la 4 grade, în medie în 1 ianuarie, spre medii în jurul a -2 grade la sfârşitul intervalului (9 ianuarie).

Şi în Crişana temperaturile maxime vor creşte treptat, de la 4 grade în medie în prima zi a intervalului spre medii în jurul a 8 grade în perioada 31 decembrie – 3 ianuarie. Ulterior, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel încât maximele vor coborî spre 4 grade, în medie, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

Minimele vor avea un parcurs similar, în sensul că în prima săptămână temperaturile vor creşte de la -2 grade în 27 decembrie, spre medii de 2-3 grade, în 3 ianuarie, apoi vor scădea treptat spre medii în jurul a minus 4- minus 3 grade în perioada 7 – 9 ianuarie.

În Transilvania, în primele zile ale intervalului, media temperaturilor maxime va fi de 3-4 grade, apoi treptat acestea vor creşte până spre 6-7 grade, în medie, în 3 ianuarie. Ulterior, tendinţa maximelor va fi de scădere, astfel încât la sfârşitul intervalului (9 ianuarie) vor fi în medie 1-2 grade. Probabilitate marede precipitaţii va fi mare în prima zi a intervalului, 27 decembrie, apoi în intervalul 29 – 31 decembrie şi 3 -9 ianuarie.

De asemenea, în Maramureş, vremea se va încălzi uşor şi treptat, de la medii de 3-4 grade în perioada 27 – 30 decembrie, până spre 6 grade în medie, în 3 ianuarie. Ulterior datei de 3 ianuarie, temperaturile maxime vor scădea de la o zi la alta, astfel că la sfârşitul celei de-a doua săptâmâni de prognoză în medie vor fi 1-2 grade.

Veștile sunt bune și pentru zona Moldovei, unde valorile diurne vor creşte semnificativ, de la -2 grade în medie, în zilele de 27 şi 28 decembrie până spre 6 grade, în medie, în zilele de 2 şi 3 ianuarie. Ulterior tendinţa acestora este de scădere până spre medii în jurul a 1 grad în perioada 7- 9 ianuarie.

Temperaturile maxime vor avea o tendinţă de creştere și în Dobrogea, de la 5-6 grade, în medie, în primele zile spre valori în jurul a 8 grade în 3 ianuarie. După data de 3 ianuarie, vremea se va răci, astfel că temperaturile maxime vor coborî spre 4 grade în perioada 7 – 9 ianuarie.

În ceea ce privește Muntenia, vremea se va încălzi treptat de la valori maxime medii în jurul a 2-4 grade în perioada 27 – 29 decembrie, spre valori medii în jurul a 10 grade în zilele de 2, 3 şi 4 ianuarie. Valorilele diurne vor scădea, apoi după 7 ianuarie, când media maximelor va fi de 4 – 5 grade.

În Oltenia, în prima zi a intervalului, valorile termice se vor situa în jurul a 2 grade, în medie, după care vor creşte până spre 8-9 grade în perioada 31 decembrie – 3 ianuarie. Vremea se va răci, apoi, astfel că, în perioada 7 – 9 ianuarie media maximelor va ajunge la 4-5 grade. Există o probabilitate mare pentru precipitaţii în perioada 27 – 30 decembrie, care va creşte începând din 5 ianuarie.

Cei care vor petrece sfârșitul de an la munte, în perioada 27 -31 decembrie, trebuie să ște că media temperaturilor maxime va fi de 0 grade. Ulterior, acestea vor creşte uşor spre 2 grade, tendinţa fiind de scădere până spre minus 3 – minus 2 grade în perioada 7 – 9 ianuarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...