Cum își așteaptă grecii turiștii. Ce vor putea face pasionații de vacanțe, dar și ce măsuri trebuie să respecte

În plină pandemie, gândul multora se îndreaptă la vacanțele de vară. Printre cele mai populare destinații turistice din Europa se numără Grecia.

Grecia depinde în mare măsură de turism, iar pandemia și-a pus amprenta destul de tare asupra călătoriilor din și spre această țară. Cu toate acestea, granițele vor fi deschise vara aceasta în anumite condiții. Vizitatorii străini care au fost vaccinați sau care au avut recent un test Covid negative pot intra în țară. Din cauza cazurilor încă în creștere în toată Europa, situația este una incertă.

Turismul este vital pentru greci

Există încă restricții Covid dure în Grecia. În centrul Atenei, restaurantele, barurile și magazinele turistice sunt închise. Industria turistică reprezintă aproximativ o cincime din economia Greciei.  Țara speră să permită vizitatorilor intrarea în țară la mijlocul lunii mai, însă nu este un lucru sigur.

Înțelegeți că acest lucru nu depinde numai de noi. O mulțime de națiuni trebuie să fie de acord cu protocoale specifice pentru a le permite oamenilor să călătorească. Este foarte important să ai răspunsuri când și cum vor călători oamenii. Pentru că, la sfârșitul zilei, oaspeții trebuie să rezerve bilete. Această incertitudine nu ajută pe nimeni”, a spus Eugene Theodoridis, care împreună cu echipa sa închiriază catamarane și iahturi pentru excursii în insulele grecești.

Potrivit BBC, Grecia intenționează să vaccineze toți lucrătorii din turism până în vară și conduce apeluri pentru certificate de vaccinare sau pașapoarte pentru a permite vizitatorilor străini să călătorească. UE discută planurile pentru un permis digital comun care va arăta dacă oamenii au fost vaccinați, testați sau au anticorpi. Cancelarul austriac Sebastian Kurz este unul dintre cei care susțin cu tărie măsura.

Cei care au fost vaccinați ar trebui să aibă deplină libertate”, a declarat el pentru ziarul german Bild.

În prezent, o serie de țări insistă asupra unor carantine pentru persoanele care se întorc din călătorii străine. Guvernele europene speră că astfel de restricții pot fi în cele din urmă ușurate, dar acest lucru va depinde de ratele de infectare.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Viață de nabab. 9.200 de euro, remunerația lunară a sindicalistului Anton...

Unul dintre cei mai vocali lideri de sindicat din învățământ, Anton Hadăr, abonat la emisiunile TV unde își dă cu părerea despre totul și...