Grecia ar putea să primească turiști din 14 mai, în funcție de condițiile epidemiologice

Ministrul Turismului din Grecia, Harry Theoharis, a anunțat că își așteaptă turiștii din 14 mai anul acesta. Data este una orientativă deoarece situația va depinde de condițiile epidemiologice.

Ministrul grec al Turismului a explicat într-o conferinţă de presă în cadrul Târgului de Turism de la Berlin că, pe baza planificărilor făcute de minister, Grecia intenţionează să se deschidă pentru turism la data de 14 mai, urmând ca până atunci să fie ridicate treptat restricţiile existente, potrivit presei străine, citată de Hotnews.ro.

Turiştii străini vor fi bine-veniţi dacă au fost vaccinaţi sau dacă au anticorpi ori dacă prezintă un test negativ efectuat înainte de călătoria în Grecia.

Turiştii vor fi supuşi unor eventuale testări aleatorii, la fel ca anul trecut. O diferenţă semnificativă ar fi utilizarea testelor rapide, ceea ce înseamnă că obligativitatea carantinării va intra în vigoare imediat, în cazul unui rezultat pozitiv.

Toate necesităţile de sănătate, spitalizare etc – legate de Covid – vor fi acoperite de statul grec, fără costuri din partea turiştilor.

Toate regulile în vigoare pentru cetăţenii greci vor fi valabile şi pentru turişti. Purtarea măştii este obligatorie în spaţiile publice, iar acest lucru va fi valabil pentru toată lumea, a mai precizat sursa citată.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

PREMIERĂ: Armata României intră în grevă!

Într-un act fără precedent în istoria Armatei României, Comitetul de Acțiune pentru Desclavagizarea Armatei României a emis o notificare oficială, prin care anunță declanșarea...