Top 10 cele mai frumoase locuri din Grecia. Unde să mergem în această vară

Grecia este una dintre destinațiile turistice preferate de români pe perioada verii. De la plaje superbe, orașe cu o încărcătură istorică rar întâlnită și insule superbe, țara le are pe toate.

Bloggerii de la GlobalGrasshoper au realizat un top cu cele mai frumoase locuri din Grecia, iar dacă ați ratat vreunul dintre ele, merită să mergeți acolo anul acesta.

1. Insula Santorini

Santorini este una dintre insulele Ciclade amplasate în Marea Egee. Aceasta este fără îndoială una dintre cele mai frumoase și romantice insule din lume. Apusuri de soare spectaculoase, case tradiționale văruite în alb și atracțiile uluitoare ale mării sunt ceea ce fac această insulă atât de specială.

Citește și: Top 10 cele mai frumoase locuri din Finlanda, țara celor 1000 de lacuri și a pădurilor nesfârșite

2. Acoropola din Atena

Există multe situri istorice uimitoare de explorat în Grecia, dar această destinație din capitala Atena, este considerată a fi cea mai importantă clădire care mai există și astăzi din perioada clasică a Greciei antice.

Pantenonul, templul dedicat zeiței Atena, este cea mai importantă clădire care poate fi găsită pe Acropole. Acesta a fost construit de-a lungul mai multor ani, începând cu 447 î.Hr.

3. Mykonos

Această insulă se remarcă ca una dintre cele mai frumoase din regiunea Mării Egee și este  destinație fantastică de explorat în Grecia. Aparținând grupului Cicladelor din Marea Egee Mykonos este o insulă populară pentru petreceri, există însă și o mulțime de frumuseți naturale și arhitectonice. Mykonos are o colecție de arhitectură cicladică unică, amplasată în jurul unui golf pitoresc.

Citește și: Cele mai frumoase locuri din Scoția, una dintre cele mai atractive țări pentru turiștii din toată lumea

4. Meteora, Kalabaka

Situată în centrul Greciei, această formațiune stâncoasă găzduiește o serie de mănăstiri fondate în secolul al XIV-lea și care au acum statutul de patrimoniu mondial UNESCO.

Complexul de șase mănăstiri este construit pe vârful unor stânci de gresie înălțime de 400 de metri, la marginea de nord-vest a Câmpiei Tesaliei, lângă frumosul râu Pineios și Munții Pindus.

Mănăstirile de la Meteora sunt un loc care vă vor lăsa fără cuvinte și care se înscrie cu ușurință în topul celor mai frumoase locuri din Grecia.

5. Zakynthos

Un dar al Mării Ionice, Zakynthos poartă un nume venețian, dar a fost menționat prima dată de Homer atât în Odiseea, cât și în Iliada. Această frumoasă bijuterie grecească este renumită la nivel mondial pentru apele sale albastre cristaline, plajele aurii și nopțile pline de aventură.

Zakynthos oferă o mulțime de golfuri pitorești, printre care enumerăm plaja Naufragiu din Navagio, Banana, Porto Zoro, Kalamaki sau Gerakas. Orașul Zakynthos găzduiește zeci de muzee și un interesant castel venețian pe vârful dealului.

Citește și: Top 10 cele mai frumoase locuri din Austria

6. Insula Kefalonia

Acesta este unul dintre cele mai pitorești locuri de descoperit în Grecia. Iar pentru toți cei care doresc să știe cum arată o plajă frumoasă, trebuie doar să viziteze Myrtos. Aceatsa este situată în regiunea Pylaros, în nord-vestul insulei Kefalonia.

Contrastul strălucitor al apelor albastre strălucitoare și al plajei albe strălucitoare crează o scenă emoționantă mai ales atunci când este privită de sus și pot fi văzuți munții și stâncile foarte abrupte.

7. Teatrul Delphi

Delphi este atât un sit arheologic, cât și un oraș modern din Grecia, situat la sud-vest de Muntele Parnas.

Teatrul Delphi a fost construit în vârful unui deal cu fața către frumoasa vale și este acum clasificat drept sit al patrimoniului mondial UNESCO.

Construit ca sanctuar al oracolului lui Apollo, teatrul are 35 de rânduri și ar putea găzdui până la 5.000 de invitați care, în cele mai vechi timpuri, se bucurau de piese de teatru, lecturi de poezie și evenimente muzicale.

8. Defileul Samariei, Creta

Este cea mai spectaculoasă atracție turistică greacă pentru mulți turiști și nu e de mirare că primește peste o jumătate de milion de oameni anual. Defileul Samariá este un parc național al Greciei situat pe insula Creta.

Turiștii se pot plimba prin defileu și pot trece pe lângă stânci uluitoare de a ajunge în micului sat de coastă Agia Roumeli.

Citește și: Top 10 cele mai frumoase locuri din Spania. Unde mergem după ce trece pandemia

9. Rodos

Rhodos – cea mai mare dintre insulele Dodecaneze din Grecia – este o altă insulă de vacanță populară din Grecia și, deși găzduiește unele stațiuni pline de viață, are încă multe zone de o frumusețe naturală remarcabilă care merită descoperite și explorate.

Aici puteți găsi plajele Lindos și St. Pauls. Lindos este populară datorită apelor sale turcoaz și a vederii asupra orașului de pe plajă. Ambele plaje sunt nisipoase, albe și extrem de frumoase.

10. Mystras, Peloponez

Mystras este un sat montan aproape de Sparti, Laconia, care este clasificat ca monument al Patrimoniului Mondial de către UNESCO. Este renumit pentru situl său arheologic, Mystras fiind un oraș medieval foarte important din epoca bizantină.

Situl arheologic este format din biserici bizantine bine conservate și o cetate puternică, iar acest loc popular de explorat din Grecia i-a impresionat chiar și pe cei mai exigenți vizitatori.

Foto: Pixabay

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Judecător unic în România: S-a pensionat a doua zi după ce...

Mişcare interesantă în Justiţia română, care devoalează interesele din dosarele cu miză. Judecătorul Nicolae Comaromi (FOTO) de la Tribunalul Timiş”, pensionat pe 22 decembrie...