Cele mai frumoase locuri din Scoția, una dintre cele mai atractive țări pentru turiștii din toată lumea

Lonely Planet a pus Scoția pe lista țărilor care trebuie vizitate de orice turist din lume. Milioane de turiști ajung aici în fiecare an, iar dacă vreți să fiți printre ei, vă prezentăm cele mai frumoase locuri din Scoția.

Da, anumite părți ale acestei țări pot fi îndepărtate și greu accesibile. Și da, pentru a vizita cât mai mult din minunata Scoție este nevoie de puțină planificare, în special pentru Highlands, dar rezultatul va merita. Pentru că aici se află unele dintre cele mai frumoase peisaje naturale din lume, spun bloggerii de la globalgrasshopper.com.

Cele mai frumoase locuri din Scoția

Glencoe – o vale frumoasă și unul dintre cele mai bune locuri de vizitat din Scoția

Dacă ar fi să alegeți un loc care să reprezinte frumusețea naturală sălbatică a Scoției, atunci Glencoe este acela. O străveche vale vulcanică, cu o istorie sumbră și un peisaj uimitor de frumos, Glencoe este flancată de o serie de vârfuri muntoase impunătoare, adesea învăluite în nori cenușii.

Insula Skye – votat unul dintre cele mai frumoase locuri din lume

Isle of Skye a fost desemnată de National Geographic drept a patra cea mai frumoasă insulă din lume. Parte a arhipelagului insulelor Hebride, situat în largul țărmului de nord-vest al Scoției, această insulă – oferă peisaje fascinante. Valurile turbulente ale Atlanticului se lovesc de țărmurile aspre și accidentate, dând naștere unor stânci falnice și plaje lungi de nisip.

Edinburgh – capitala maiestuoasă a Scoției

Capitala mândră și grandioasă a Scoției merită cu ușurință un loc în rândul celor mai frumoase locuri din țară. Cea mai vizitată destinație turistică din Marea Britanie, după Londra, acest oraș combină farmecul lumii vechi și măreția arhitecturală istorică cu clădirile contemporane și o viață activă, modernă.

Principalele obiective de vizitat aici sunt castelul din Edinburgh, labirintul de străzi medievale pietruite din Orașul Vechi, strada Prince (cea mai faimoasă stradă comercială din Scoția) și camerelor subterane cunoscute sub numele de „bolți”, despre care se spune că sunt bântuite.

Lochan na h-Achlaise – unul dintre cele mai pitorești locuri de vizitat din Scoția

Un mic lac sau lochan, Lochan na h-Achlaise este unul dintre cele mai frumoase lacuri din Scoția. Amplasat în zona rurală Rannoch Moor, acest lochan este înconjurat de Muntele Negru – un impunător lanț montan acoperit de zăpadă.

Dean Village – un fost sat foarte frumos, situat în apropiere de Edinburgh

Acest fost sat fermecător și foarte accesibil, este situat la doar câțiva kilometri de centrul orașului Edinburgh. Construit chiar pe cursul râului Leith, este o mică oază de liniște, la doar cinci minute de mers pe jos de Princes Street.

Loch Lomond și Parcul Național Trossachs – o zonă protejată unică și romantică, plină de lacuri, dealuri și păduri

Un parc național relativ nou, care a fost creat oficial în 2002, Loch Lomond și The Trossachs este un refugiu sălbatic de peste 186.000 de hectare, constând într-o serie de munți și lacuri perfecte pentru explorat. Există 21 de munți peste 900 de metri și aproape la fel de mulți de peste 700 de metri înălțime. Parcul este situat în Highlands și constă din patru zone distincte.

Catedrala din Glasgow – una dintre cele mai vechi și spectaculoase catedrale din Scoția continentală

Orașul Glasgow este un oraș distractiv, prietenos și vibrant, care merită o vizită. Una dintre cele mai frumoase atracții ale sale este Catedrala Glasgow (numită și Înaltul Kirk din Glasgow sau Catedrala Sf. Mungo). A fost construită între secolele XIII și XV și este cea mai veche catedrală din Scoția continentală.

Ben și Glen Nevis – cel mai înalt munte din Marea Britanie

Cu o înălțime de 1.344 metri, Ben Nevis este cel mai înalt vârf din Regatul Unit și este muntele pe care toți alpiniștii vor să-l cucerească. Mulți se cazează în orașul apropiat Fort William pentru a avea la dispoziție câteva zile pentru a explora vârful impunător și vecinul său puțin mai scund, Glen Nevis.

Ambele locuri oferă peisaje de o frumusețe remarcabilă – Glen Nevis este unul dintre cele mai bune exemple de vale glaciară din Scoția, cu cascade, un defileu dramatic și pante abrupte.

Viaductul Glenfinnan – viaductul feroviar pitoresc, cunoscut din filmele Harry Potter

Viaductul Glenfinnan este acum unul dintre cele mai populare locuri de vizitat în Scoția, datorită apariției sale în mai multe filme din seria Harry Potter. Viaductul, construit în 1901, atrage mii de turiști din întreaga lume.

Eilean Donan – unul dintre cele mai fotografiate castele din Scoția

Această mică insulă de maree situată în Loch Duich este gazda celui mai fotografiat castel din Scoția. Este, fără îndoială, cea mai faimoasă imagine a Scoției și apare pe orice, de la calendare, la cărți poștale sau suveniruri.

Loch Ness – cel mai faimos lac al Scoției, înconjurat de mit și legendă

Cel mai faimos loch scoțian din lume este, de asemenea, unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat din Scoția. Extrem de adânc, Loch Ness este și cea mai mare întindere de apă dulce din Marea Britanie. Dar ceea ce l-a făcut atât de cunoscut în toată lumea, este legenda monstrului Nessie, una dintre creaturile mitice scoțiene, despre care se spune că își are lăcașul aici.

Citește și:

Top 10 cele mai frumoase locuri din Austria. Ce să vizităm după pandemie

Top 10 cele mai frumoase locuri din Spania. Unde mergem după ce trece pandemia

Cele mai frumoase drumuri din Romania. Top 10 șosele superbe pe care trebuie să circuli

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Viață de nabab. 9.200 de euro, remunerația lunară a sindicalistului Anton...

Unul dintre cei mai vocali lideri de sindicat din învățământ, Anton Hadăr, abonat la emisiunile TV unde își dă cu părerea despre totul și...