Top 10 cele mai frumoase locuri din Austria. Ce să vizităm după pandemie

După aproape un an în care nu am putut călătorii în afara granițelor României, ne facem planuri pentru vacanțe, chiar dacă nu știm, deocamdată, când vom putea pleca fără probleme.

În aceste condiții, vă prezentăm cele mai frumoase locuri din Austria, o destinație clasică din Europa, care are de toate pentru toate gusturile, de la iubitorii de istorie, până la cei care doresc o locație în care să se relaxeze, sau pentru cei mai activi, care iubesc sporturile de iarnă sau drumețiile pe munte.

1. Viena – eleganta capitală a Austriei

Viena este un oraș elegant, plin de viață, în care găsiți la fiecare pas teatre stradale, săli de muzică, spectacole de balet sau musicaluri, galerii de artă și spectacole de toate felurile.

Dar această aromă modernă nu alterează cu nimic tradiția austriacă și istoria care răzbește din fiecare clădire impozantă din zona centrală.

În Viena pot fi văzute mai multe palate imperiale, o serie de muzee uimitoare, piețe maiestoase și bineînțeles, palatul Hofburg, odinioară casa impresionantă a conducătorilor habsburgici.

2. Hallstatt – unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa

Adesea menționat ca unul dintre cele mai frumoase locuri din Austria – dacă nu chiar din Europa – acest mic oraș pitoresc a fost construit chiar pe malul lacului cu același nume.

Pe lângă faptul că oferă trasee de vis pentru iubitorii de alpinism, drumeții și plimbări cu barca, Hallstatt oferă și o serie de obiective care merită vizitate.

Beinhaus (casa de oase) prezintă stive de rămășițe umane care au fost duse acolo din cauza lipsei de spații în morminte. Deși sună morbid, experiența este foarte diferită și interesantă.

Merită vizitate și peșterile de gheață și salinele, care sunt cu adevărat spectaculoase.

3. Salzburg – locul de naștere al lui Mozart și unul dintre cele mai frumoase orașe din Austria

Salzburg este cu siguranță locul preferat al iubitorilor muzicii clasice. Fiind orașul în care s-a născut Mozart, multe dintre obiectivele de aici au legătură cu celebrul compozitor.

Și totuși, studiile arată că 70% dintre turiștii care vizitează acest oraș, o fac pentru că aici a fost amplasată povestea celebrului film The Sound of Music (Sunetul muzicii). Există numeroase tururi special făcute în acest sens.

De asemenea, Salzburg este plin de galerii de artă, muzee, numeroase restaurante cu preparate delicioase și o selecție diversă de oportunități de cumpărături, de la piețele cu fermieri, la magazine de lux.

4. Innsbruck – un oraș austriac uimitor situat în inima Alpilor

Munții acoperiți de zăpadă și clădirile înalte și colorate din Innsbruck fac din acest oraș destinație alpină de vis. Perfect pentru cei cărora le place să schieze, în acest oraș există o serie de resorturi specializate și numeroase facilități pentru practicarea sporturilor de iarnă.

Și cei care nu sunt fani ai sporturilor de iarnă sunt bine-veniți în Innsbruk, putând vizita Castelul Ambras, Muzeul de Artă Populară și Biserica Curții.

De asemenea, viața de noapte este extrem de activă și atrage numeroși tineri în căutarea distracției.

5. Graz – un frumos oraș austriac și unul dintre cele mai bine conservate centre istorice din Europa

În ciuda faptului că este al doilea oraș ca mărime din Austria, Graz este o locație foarte relaxată. Superbul oraș are numeroase clădiri cu o arhitectură frumoasă, dar prezintă totuși o atmosferă electrizantă și tânără, datorită clădirilor moderne presărate de jur împrejurul zonei istorice.

Datorită numărului mare de tineri, aproximativ 50.000 de studenți sunt cazați în patru campusuri universitare, viața de noapte din Graz este în plină expansiune.

6. Alpbach – unul dintre cele mai frumoase sate din Austria

Alpbach a fost votat cel mai frumos sat din Austria și nu este greu de înțeles de ce. Satul este cuibărit între un grup de munți maiestuosi acoperiți de zăpadă și are acces ușor la pârtiile de schi celebre din Alpii austrieci.

Alpbach este plin de ferme pitorești, câmpuri intinse pe care pot fi văzute la păscut celebrele vaci austriece sau se poate merge la locuințele localnicilor și a asista la demonstrații de meșteșuguri tradiționale.

7. Sf. Gilgen – un oraș frumos înconjurat de peisaje și peisaje austriece frumoase

O plimbare prin satul St. Gilgen, situat în regiunea austriacă Salzburg, este o gură de aer proaspăt pentru orice turist. Satul, situat pe malul nordic al lacului Wolfgangsee, este o locație elegantă și plină de farmec.

În apropiere se găsește și legendara insulă Oxen Cross și golful Fürberg, ambele oferind priveliști superbe, demne de cărțile poștale.

Dacă ajungeți aici, trebuie să faceți o plimbare cu telecabina până în vârful Muntelui Zwölferhorn.

8. Drumul alpin Grossglockner – cel mai înalt drum rutier montan din Austria

Acest drum pitoresc merită cu siguranță o vizită. Unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat din Austria, drumul duce în inima Parcului Național Hohe Tauern și străbate înălțimile vârfului Grossglockner, cel mai înalt din Austria. De asemenea, șoseaua trece prin ghețarul Pasterze.

Este o modalitate ideală de a experimenta peisajul austriac în cele mai bune condiții, iar călătoria poate fi făcută fie cu o mașină închiriată, fie cu autobuze turistice care face acest traseu.

9. Castelul Hochosterwitz – cel mai frumos și impresionant castel medieval din Austria

Mulți consideră că este cel mai impresionant castel medieval din Austria și pe bună dreptate. Hochosterwitz este cu siguranță unul dintre cele mai frumoase locuri din Austria.

Construit pe o formațiune stâncoasă înaltă de 160 de metri, castelul pare a fi desprins dintr-un basm.

Turiștii care ajung aici, vor străbate aleile de 620 de metri, care trec prin 14 porți fortificate, pentru a ajunge la castelul situat în vârful dealului.

10. Parcul Național Thayatal – O superbă zonă rurală nealterată, bogată în faună și floră

Parcul Național Thayatal se află aproape de granița cu Cehia. Cu ușurință unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat din Austria, această locație unică este cel mai mic parc național al Austriei și una dintre ultimele văi naturale din Europa centrală.

Peisajul este format dintr-un canion adânc, cu pante abrupte și numeroase formațiuni stâncoase, străbătute de râul Thaya.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...