Top 10 cele mai frumoase locuri din Spania. Unde mergem după ce trece pandemia

Vă prezentăm 10 cele mai frumoase locuri din Spania, în accepțiunea celor de la Global Grasshoper, una dintre platformele de blogging pentru turism cele mai apreciate la nivel mondial.

Odată ce pandemia va trece vom dori cu toții să călătorim, poate mai mult decât înainte. Faptul că nu am putut să părăsim țara atât de mult timp ne face să ne gândim tot mai mult la vacanțe și, odată cu începerea vaccinării, începem să căutăm destinațiile în care vom merge imediat ce se vor ridica restriciile de călătorie.

Cu clima sa însorită și mii de ani de istorie și cultură plină de culoare, Spania este o destinație de vis pentru orice iubitor al călătoriilor.

Cu peisajele sale superbe, plaje și zone costiere recunoscute în toată lumea, lanțuri montane care oferă imagini desprinse parcă din vederi, Spania este o țară care are de toate pentru toți, scriu bloggerii Global Grasshoper.

Top 10 cele mai frumoase locuri din Spania

1. Pueblos Blancos – satele albe din Andalucia

Satele albe de pe dealurile din centrul Andaluziei par să sfideze pe alocuri gravitația. Foste sate agricole, multe au căzut în paragină pe măsură ce generația tânără s-a mutat în orașe în căutarea unui loc de muncă.

Acum, localnicii și vizitatorii de peste mări le-au redescoperit farmecul, iar străzile înguste, casele văruite în alb, bisericile destul de vechi și piețele presărate cu flori au fost restaurate. Unele dintre cele mai frumoase sate sunt Grazalema, Vejer de la Frontera și Arcos de la Frontera.

2. Granada – gazda magnificului Palat Alhambra

Granada este un oraș din regiunea Andaluziei din sudul Spaniei, amplasat în partea de jos a munților Sierra Nevada. Este unul dintre cele mai frumoase orașe din Spania și are exemple cu adevărat uimitoare de arhitectură medievală maură.

Cel mai bun exemplu este palatul maur Alhambra. Este unul dintre cele mai vizitate și mai frumoase monumente din Spania. Un complex întins de palate înconjurat de grădini ornamentate cocoțat pe un deal cu vârfurile înzăpezite ale munților Sierra Nevada în spate, se află într-o locație spectaculoasă.

Interiorul este la fel de frumos, cu decorațiuni romantice în stil maur, care contrastează cu liniile puternic simpliste ale vastelor adăugiri baroce de mai târziu.

 3. Sevilla – unul dintre cele mai frumoase și romantice locuri din Spania

Capitala maiestuoasă a regiunii Andaluzia, Sevilla, este plină de atracții frumoase, dansuri fantastice de flamenco, baruri excelente, magazine și restaurante care creează o atmosferă minunată.

Una dintre atracțiile deosebite ale orașului este spectaculoasa Plaza de Espana. Proiectat de arhitectul local Anibal Gonzalez pentru marea expoziție ibero-americană din 1929 care a avut loc în oraș și a faliment practic orașul.

În centrul său, există o fântână imensă și canale pe care vizitatorii se pot plimba cu bărcuțe. Este un loc atât de izbitor încât apare adesea în filme – în special Star Wars Episodul 2 – Atacul clonelor.

4. Ronda – spectaculosul oraș spaniol din vârful muntelui

În chiar Serrania de Ronda, se află Ronda; o locație frumoasă înconjurată de văi fluviale pline de viață, cu o populație de aproximativ 35.000 de oameni.

Ronda este, de departe, unul dintre cele mai vizitate locuri din Spania. Probabil din cauza apropierii sale de Malaga, care este o destinație populară de vacanță. Orașul în sine este al treilea cel mai vizitat oraș din Andaluzia și oferă multe atracții interesante.

Podul Puente Neuvo a cărui construcție a durat 42 de ani leagă vechiul oraș maur și cele mai noi părți ale orașului El Mercadillo. Împreună cu defileul adânc pe care se întinde, este cel mai faimos reper al Ronda.

5. Insulele Baleare – celebrele insule spaniole care atrag milioane de turiști vară de vară

Situate în estul Spaniei, cele mai mari Insule Baleare: Ibiza, Mallorca și Menorca atrag turiști din întreaga lume. Dintre acestea, Ibiza este probabil cea mai populară locație turistică, în special pentru tinerii care sunt atrași de viața de noapte.

Deși aceste insule sunt în mod obișnuit arhipline de turiștii de vară, există încă multe locuri liniștite, care pot fi vizitate.

6. San Sebastian – o superba stațiune de coastă de lux

San Sebastian este un oraș mic, dar sofisticat, cu nisipuri aurii și ape albastre pure. Acest oraș este o adevărată atracție în sine, de la arhitectura superbă a clădirilor sale, până la plajele uimitoare care îl încadrează pe trei laturi.

Această locație este, fără îndoială, una dintre cele mai importante destinații gastronomice din lume. Dacă doriți să încercați cele mai bune preparate culinare spaniole, San Sebastian este locul care nu vă va dezamăgi.

7. Costa Brava – Coasta cosmopolită a Cataloniei

În Costa Brava, vă puteți petrece vacanța explorând 200 km de coastă absolut uimitoare. De-a lungul coastei sunt zeci de stațiuni cosmopolite, golfuri de un verde smarald și plaje strălucitoare, precum și numeroasele rezervații și parcuri protejate; precum Parcul Natural Cap de Creus și Parcul Natural Lanțul Albera.

Există, de asemenea, zone umede protejate și rezervații marine. Ruinele Empuries sunt, de asemenea, o locație turistică extrem de vizitată, precum și cele trei sate medievale: Pals, Peratallada și Ullastret.

8. Formentera – plaje de nisip uimitoare și ape turcoaz

Spania are peste 8000 de kilometri de coastă și zile însorite strălucitoare în cea mai mare parte a anului, așa că nu este surprinzător faptul că este un loc în care toată lumea își dorește să ajungă. De la plaje turistice aglomerate până la întinderi pustii de nisip virgin, există o plajă pentru aproape oricine.

Unele dintre cele mai virgine plaje se află pe malul Insulei Baleare Formentera. Insula este situată în Marea Mediterană la doar câteva ore cu barca de pe uscat.

9. Barcelona – capitala modernistă a Cataloniei

Capitala mândră a regiunii Cataluniei, Barcelona are câte ceva pentru oricine ajunge acolo. De la viață de noapte excelentă, la cumpărături, plaje și monumente spectaculoase.

Dar clădirile fantasmagorice create de legendarul arhitect Gaudi sunt, probabil, marile vedete ale orașului. Încă neterminată La Sagrada Familia, cu turnurile sale amorfe, cu contraforturi de formă ciudată și acoperișul, este cel mai vizitat obiectiv.

De asemenea, unele dintre clădirile sale rezidențiale, cum ar fi Casa Mila, sunt, de asemenea, minunate, la fel ca statuile și băncile jucăușe din popularul parc Guell.

10. Valencia – un uimitor oraș tipic spaniol

Un oraș-port minunat de pe coasta de sud-est a Spaniei, Valencia este cunoscut pentru uimitorul său Oraș al Artelor și Științelor.

Valencia are partea sa de arhitectură istorică remarcabilă, dar, de asemenea, privește ferm spre viitor pentru multe dintre proiectele sale de construcție din ultimii ani.

Minunatele curbe ale muzeului Guggenheim au pus zona pe hartă, dar Orașul Artelor și Științelor, proiectat de exuberantul arhitect spaniol Santiago Calatrava, care este culmea arhitecturii moderne din Spania.

De asemenea, clădirile amorfe, în alb strălucitor, prezente în Valencia, sunt o sărbătoare de unghiuri ciudate și forme neobișnuite în orice moment al zilei, dar par deosebit de spectaculoase când sunt iluminate noaptea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cifrele dezastrului pentru România după privatizarea Petrom EXCLUSIV

Legea care a “legalizat” vânzarea Petrom către OMV este nulă de drept. PUTEREA.RO vă prezintă ÎN EXCLUSIVITATE date care demonstrează, încã de la momentul...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...