Destinațiile anului 2021. 21 de locuri incredibile în care sperăm să călătorim anul acesta

Publicat: 05 ian. 2021, 08:30, de Irina Maria Mari, în LIFESTYLE , ? cititori
Destinațiile anului 2021. 21 de locuri incredibile în care sperăm să călătorim anul acesta
Destinațiile anului 2021

Atunci când ne gândim la destinațiile anului 2021, primul lucru care ne vine în gând sunt restricțiile de călătorie și sperm ca în anul care tocmai a început să putem călătorii liber.

După un an în care nu am putut călători aproape deloc din cauza restricțiilor impuse de pandemia de COVID-19, ne uităm cu speranță spre 2021 și ne fixăm obiective privind destinațiile în care ne dorim să ajungem.

Anul 2020 a fost unul prost din multe motive, dar faptul că nu am putut călătorii pe plan internațional, a fost cu siguranță unul dintre ele. Multe țări și-au închis granițele, iar de la o săptămână la alta s-au schimbat regulile privind restricțiile de călătorie, așa că planificarea unei vacanțe a fost aproape imposibilă.

Sperăm că totul se va schimba anul acesta. Lansarea globală a vaccinurilor promite să redeschidă granițele, să relaxeze restricțiile și să calmeze cel puțin unele dintre anxietățile pe care le putem avea din cauza virusului.

Deci, presupunând că lucrurile revin la ceva normal, există o singură întrebare: unde vom călătorii mai întâi?

Iată o listă de destinații incredibile care merită luate în considerare pentru anul 2021.

Destinațiile anului 2021

1. Estonia – Tallinn

Estonia a avut destul de puține cazuri de coronavirus, iar acest lucru s-a datorat în mare măsură și populației din Tallin, mica dar cocheta capitală a țării.

Atmosfera din centrul orașului este destul de scandinavă – bucătărie de ultimă generație, o cultură înfloritoare și bere artizanală la fiecare colț – dar cu mult mai multă arhitectură sovietică și prețuri mult mai prietenoase decât în orașe precum Copenhaga sau Helsinki.

În plus, zona portului Kalamaja, a fost numită unul dintre cele mai tari cartiere din lume în octombrie 2020.

2. Japonia

Tokyo era anunțat ca destinația anului 2020 datorită Jocurilor Olimpice de vară. Odată cu amânarea evenimentului pentru 2021, Japonia rămâne una dintre principalele destinații în care ar trebui să ajungem anul acesta.

Dar trebuie să știm că Țara Soarelui Răsare înseamnă mai mult decât luminile strălucitoare ale uneia dintre cele mai mari metropole din lume.

Turismul rural este în creștere de ani de zile, iar anul acesta un program guvernamental „Du-te să călătorești” și-a propus (deși nu fără controverse) să repornească sectorul turistic din toate cele 47 de prefecturi.

Și, bineînțeles, nu trebuie să uităm că este posibil ca autoritățile să ridice restricțiile la timp pentru sezonul florilor de cireș. Și atunci, parcurile japoneze nu pot fi ratate.

3. Frața – Sète

Este posibil ca vizitarea marilor orașe să nu revină la normal în totalitate în 2021, iar în aceste condiții, micile orașe de provincie ar putea fi sufletul turismului.

O astfel de destinație este orășelul Sète din regiunea Languedoc din Franța. Situat la aproximativ jumătatea distanței dintre Marsilia și Barcelona, orașul este celebru pentru portul său la Mediterană, lecturile de poezie stradală și oamenii deschiși care fac pe toată lumea să se simtă bine-venit.

Festivaluri precum Fiest’à Sète și Gilles Peterson’s Worldwide atrag de obicei mii de turiști vara. Dar cel mai bun motiv pentru a ajunge în acest orășel rămâne mâncarea pe bază de fructe de mare.

4. Dubai

La fel ca și Japonia, Dubaiul era una dintre destinațiile anului trecut, datorită Expo 2020 Dubai. Din motive evidente, acest mega-eveniment al inovației a fost amânat și va începe în octombrie 2021 – deci acesta este un motiv excelent pentru a vizita Dubai-ul anul viitor.

Mai aveți nevoie de un alt motiv? Faceți cunoștință cu Time Out Market Dubai, o scenă pentru cei mai buni bucătari din oraș, care se deschide în centrul orașului Dubai la începutul anului 2021.

Dacă adăugați vremea plăcută și restricțiile sanitare relativ scăzute, trebuie doar să vă pregătiți portofelele pentru că Dubai nu este o destinație tocmai ieftină.

5. Slovenia – Ljubljana

Pentru cei care doresc să găsească la un loc toată cultura europeană, dar fără a avea de-a face cu mulțimea de oameni din metropolele europene, Ljubljana este destinația perfectă anul acesta.

Frumoasa capitală a Sloveniei, este una dintre cele mai mici capitale europene, în timp ce centrul său istoric este un loc potrivit pentru plimbări.

Orașul este înconjurat de păduri, mlaștini și munți și din Ljubljana se pot face excursii de o zi la peșteri și lacuri spectaculoase, desprinse parcă din povești.

6. Costa Rica

Luxuriantă, sălbatică și tropicală, Costa Rica este, de asemenea, una dintre cele mai biodiverse țări din lume, găzduind aproximativ cinci la sută din speciile lumii.

Cea mai pașnică țară din America Centrală este, de asemenea, lider mondial în ceea ce privește sustenabilitatea.

Faptul că este una dintre cele mai interesante destinații de aventură din lume în acest moment este doar un bonus.

7. Italia – Salento

Italia a avut o perioadă dificilă în 2020, astfel încât întreaga țară va avea nevoie de susținerea turiștilor pentru a-și reveni. Iar dacă simțiți că ați vizitat toate punctele fierbinți ale țării, vă recomandăm să vizitați Salento, călcâiul cizmei Italiei.

Petreceți câteva nopți în orașul Ostuni, cu barurile sale, catedrala veche și golfurile sculptate în stâncă. Apoi, îndreptați-vă mai spre sud în regiunea fierbinte și uscată unde veți găsi orașe elegante, cum ar fi Lecce și Otranto, plus kilometri de plaje cu nisip auriu și formațiuni stâncoase spectaculoase.

8. Noua Zeelandă

Una dintre rarele povești de succes din 2020, Noua Zeelandă este în continuare închisă celor care vin din afara Oceaniei.

2021 ar putea totuși să însemne redeschiderea granițelor, mai ales că anul acesta se vor împlini 20 de ani de la lansarea în cinematografe a primului film din trilogia „Stăpânul inelelor”, peliculă care a transformat Noua Zeelandă într-o destinație turistică de top.

9. Scoţia

Sperăm ca industria turistică a Scoției să își revină rapid și locații precum Edinburgh, Glasgow și Highlands să își primească turiștii în 2021.

În plus, pe lângă aceste destinații arhicunoscute, există și locuri precum Glen Lyon, de-a lungul Tay-ului de la Aberfeldy, în care turiștii pot petrece zile de vis într-un peisaj clasic scoțian.

10. Regiunea Svaneti, Georgia

Situată în umbra vârfurilor de peste 4.000 de metri, regiunea Svaneti din nord-vestul munților Caucaz din Georgia este o destinație de vis.

Peisajul spectaculos este completat de turnuri medievale de piatră care s-au dublat ca locuințe și posturi de apărare. Aceste cetăți atestă o perioadă în care familiile Svan luptau cu înverșunare pentru a deține proprietatea pământurilor lor în sate mici și așezări înalte precum Ushguli.

Protejat ca sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, Ushguli este una dintre localitățile situate la cea mai mare înălțime din Europa. Comunitățile de aici locuiesc la peste 2.400 de metri.

11. Elveția – Berna

Capitala Elveției este situată pe malul râului Aare, limpede ca cristalul, și înconjurată de frumusețea falnică a Alpilor înzăpeziți. De asemenea, găzduiește 6 km de arcade comerciale protejate din gresie, pline de baruri, cafenele și magazine de artizanat.

Pentru cele mai bune priveliști asupra orașului medieval Altstadt (Orașul Vechi), urcați 344 de trepte până în vârful Catedralei din Berna, cel mai înalt turn al unei bisericii din țară.

12. Italia – Florența

Iubitorilor gastronomiei internaționale le va fi foarte greu să aleagă o destinație de vacanță în 2021. Dar Florența trebuie să fie pe lista scurtă a opțiunilor.

Încântătorul oraș italian este o alegere deosebit de delicioasă. Mâncarea locală precum pâinea schiacciata și friptura aromată florentină sunt motive suficient de solide pentru o vacanță.

Dar dacă adăugați tagliatele făcute cu trufe de origine locală și ciuperci porcini sau pastele de papardelle de mistreț, urmate de cea mai bună înghețată din întreaga țară, cu siguranță nu veți putea spune nu.

13. Olanda – Amsterdam

Datorită pictorilor celebri precum Van Gogh și Rembrandt, Amsterdam este un oraș al artei dincolo de o destinație de distracție.

Casa unor maeștrii olandezi precum Rijksmuseum, dar și locul în care puteți găsi opere moderne precum cele semnate de Stedelijk, este ușor de înțeles de ce capitala Olandei este considerată unul dintre centrele culturale ale Europei.

14. Spania – Sevilla

Sevilia din sudul Spaniei este o destinație vibrantă care recompensează cu generozitate vizitatorii ce ajung aici.

Este un oraș plin de istorie, cu atracții arhitecturale, de la cea mai mare catedrală gotică din lume până la palatul regal Alcázar. Sevilla oferă un decor plin de soare, tapas-uri divine și dansuri flamenco, practic, tot e are Spania mai bun de oferit.

15. Germania – Köln

Köln din Germania este un amestec fascinant de ziduri romane antice și biserici medievale. Turnurile gemene ale catedralei sale Kölner Dom sunt o parte iconică a orizontului, iar vederea asupra întinderii atrăgătoare a orașului din Turnul de Sud merită cu adevărat urcarea celor 533 de trepte. Această structură găzduiește, de asemenea, cel mai mare clopot din lume, cu o greutate de 24 de tone.

16. Franța – Bordeaux

Probabil capitala vinului din Franța, Bordeaux încântă vizitatorii cu podgoriile sale îngrijite și frumoase. Aici puteți vizita câteva dintre sutele de podgorii aristocratice sau castele, pentru a afla mai multe despre procesul de vinificație și pentru a testa produsul final.

În orașul însuși, muzeul ultramodern Cite du Vin este un loc impresionant dedicat vinului.

17. Austria – Viena

Capitala Austriei este cunoscută drept Orașul Muzicii datorită patrimoniului său, care include Mozart, Beethoven, Brahms și Strauss.

Vizitați faimosul Musikverein, unde cântă Orchestra Filarmonică din Viena, sau explorați exponatele interactive la inovatorul muzeu Haus der Musik.

De asemenea, puteți descoperi moștenirea imperială lăsată de Casa de Habsburg la Palatul Hofburg, unul dintre cele mai mari complexe de palate din lume.

18. Rusia – Sankt Petersburg

Al doilea oraș ca mărime din Rusia, Sankt Petersburg este inima culturală a țării. Cu o serie de clădiri splendide precum Palatul de Iarnă și Catedrala din Kazan Acest loc este o încântare pentru cei ce aleg să petreacă aici câteva zile.

Într-o vacanță aici, acordați timp pentru a vizita colecția de artă renumită a Ermitajului.

Întins peste delta râului Neva, Sankt Petersburg oferă destule destinații culturale, dar nu trebuie omis faptul că este recunoscut pentru viața de noapte activă.

19. Spania – Ibiza

Ibiza este insula din Baleare recunoscută pentru petrecerile sale. Dar trebuie să știți că această destinație nu înseamnă doar cluburi și muzică. O vacanța în Ibiza aduce istorie și cultură pe un fundal de plaje orbitoare și peisaje rurale.

Renumită pentru petrecerile cu DJ-i de renume mondial, strălucitoarea „Insula Albă” are o latură pașnică cu sate fermecătoare, podgorii luxuriante și golfuri retrase.

20. Islanda – Reykjavik

Capitala Islandei rămâne o alegere preferată de cei care aleg să petreacă vacanțele în regiunile nordice. Cu numeroase bazine geotermale, excursii la vulcan și o viață culturală de calitate, Reykjavik are și avantajul de a vă oferi spectacolul unor nopți în care poate fi văzută aurora boreală.

Cele mai bune luni pentru a vedea Aurora Boreală în Islanda sunt între septembrie și aprilie. Iar pentru un spectacol deplin, călătoriți spre sudul Islandei, acolo unde veți avea parte de izolare.

21. Turcia – Istanbul

Istanbulul poate fi considerat combinația dintre orașul vechi și modern, precum și amestecul de culturi islamic și mediteranean într-o atmosferă captivantă. Există doar câteva orașe din lume care pot fi atât de încântătoare ca Istanbul.

Metropola cu peste 15 milioane de locuitori, oferă o experiență de neuitat călătorilor săi, cu viața sa zilnică plină de culoare și viața de noapte dinamică.

Orașul combină situri și monumente istorice precum apeducte romane, biserici bizantine, turnuri venețiene, palate otomane din perioadele bizantine, otomane și turcești, cu zgârie-nori și bazaruri agitate.

Și mai ales Peninsula istorică și Bosfor vă vor face să vă îndrăgostiți definitiv de acest oraș.