Top 10 cele mai frumoase locuri din Finlanda, țara celor 1000 de lacuri și a pădurilor nesfârșite

De la peisajele uimitoare din Laponia, până la bistrourile originale și primitoare din Helsinki, de la salbele de lacuri și până la insulele spectaculoase, realizarea unui top cu cele mai frumoase locuri din Finlanda, nu este deloc ușoară.

Un ținut frumos și uneori misterios, cunoscut pentru pădurile sale uluitoare, aurorele boreale, zone întinse de sălbăticie neatinsă și dragostea sa pentru saună. Finlanda este cu siguranță o țară în care găsiți nenumărate locuri magice de explorat și de descoperit, scriu bloggerii de la globalgrasshopper.com.

1. Helsinki – capitala impresionantă și elegantă a Finlandei

Un amestec frumos și eclectic de arhitectură contemporană și Art Noveau, restaurante cu un design incredibil, baruri pline de viață, bistrouri creative, buticuri frumoase și galerii, toate împachetate într-un pachet elegant, îngrijit și compact. Așa poate fi descrisă în câteva cuvinte capitala Finlandei, Helsinki.

Punctele de atracție includ Catedrala Uspenski, monumentul Sibelius, cartierul Katajanokka și Biserica Temppeliaukio.

2. Rovaniemi – orașul lui Moș Crăciun

Desigur, toată lumea a auzit de Moș Crăciun, dar știați că se află în Finlanda? Rovaniemi este orașul în care a trăit cel care a inspirat personajul lui Moș Crăciun. Astăzi, acest loc este destinația perfectă pentru orice copil, dar și adulții vor fi fascinați de spiritul magic care înconjoară acest loc.

3. Suomenlinna – insulele cetate protejate de UNESCO

Puține zone din această lume pot spune că au atât de multă istorie precum insulele Suomenlinna. Această zonă nu a aparținut dintotdeauna Finlandei, ci a trecut prin mâinile mai multor țări. Insulele au aparținut pe rând Rusiei și Suediei, pentru a fi în prezent unul dintre cele mai vizitate locuri din Finlanda.

Suomenlinna a fost construită ca o cetate în 1748 și a servit întotdeauna ca cetate într-o formă sau alta, dar astăzi aici locuiește o comunitate de rezidenți.

4. Arctic Resort Kakslauttanen – Casa igluurilor de sticlă renumite în întreaga lume

O stațiune uimitoare, liniștită, dar foarte căutată de turiști, datorită igluurilor sale unice incredibile. Situat în Kakslauttanen, Finlanda, marea atracție a acestui loc sunt igluurile de sticlă, care vă permit să experimentați senzația de a dormi sub stele și, desigur, să profitați la maximum de luminile nordului.

5. Parcul Național Nuuksio – un plin de aer proaspăt, natură și liniște

Parcurile naționale sunt cunoscute pentru că oferă posibilitatea evadării din viața agitată de zi cu zi, iar Parc național Nuuksio este ideal din acest punct de vedere.

Visul oricărui iubitor de natură, acest parc este situat chiar în afara capitalei Finlandei și oferă o serie de oportunități de a vă reconecta cu natura și de a vă bucura de frumusețea epică a pădurii. Camparea și drumețiile sunt permise în acest parc național, iar numeroasele cascade și locațiile în care poți face fotografii uluitoare îi face pe turiști și localnici să revină de nenumărate ori.

6. Porvoo – al doilea cel mai vechi oraș finlandez

Porvoo este unul dintre cele șase orașe medievale rămase și a fost menționat pentru prima dată în istorie în secolul al XIV-lea. În acest oraș, turiștii găsesc istorie la fiecare pas, dar se pot bucura și de activități moderne precum plimbarea cu caiacul sau cumpărături în magazinele excentrice de aici.

7. Lacul Saimaa – un labirint de ape și mii de insule

În timp ce vizitați cele mai frumoase locuri din Finlanda, veți descoperi că țara are un număr impresionant de lacuri, de altfel este și numită „țara celor 1000 de lacuri”.

Lacul Saimaa este cel mai mare dintre aceste corpuri de apă interconectate. Pentru a vă putea bucura cu adevărat de amploarea masivă și frumusețea excepțională a acestei remarcabile bucăți de paradis, trebuie să călătoriți cu barca, iar pe lacul Saimaa aveți posibilitatea de face acest lucru.

8. Arhipelagul Turku – un loc pitoresc format din 20.000 de insulițe spectaculoase

Un aspect unic al Finlandei poate fi găsit în arhipelagul Turku. Se spune că această zonă este cea mai frumoasă din lume, cel puțin asta spun localnici, dar cei care vizitează acest loc sunt de acord, deoarece acest lanț insular extins de 20.000 este unic în lume.

Chiar dacă fiecare insulă este separată, toate par să lucreze împreună ca o comunitate unită. Călătoria între insule este gestionată de o rețea de feriboturi, astfel încât turiștii nu trebuie să-și facă griji cu privire la închirierea unui vehicul. Totuși, închirierea unei biciclete poate fi de un ajutor imens, deoarece acesta este modul general de transport pentru majoritatea oamenilor care locuiesc și vizitează zona.

9. Naantali – superbul oraș turistic cu o atmosferă magică

Naantali este un loc al festivalurilor nesfârșite și care îmbrățișează cultura finlandeză. Festivaluri precum festivalul Naantali Music care are loc în fiecare iunie, între 6 și 17 iunie, atrag vizitatori din toate părțile globului.

Grădinile Kultaranta sunt doar una dintre numeroasele atracții din Naatali, oferind o privire unică asupra istoriei de 100 de ani națiunii.

10. Saariselka – una dintre cele mai bune destinații pentru a vedea aurora boreală

Saariselka este un loc care nu trebuie ratat de niciun turist ce ajunge în Finlanda. Principala atracție de aici este aurora boreală.

Unul dintre cele mai bune locuri din care pot fi urmărite luminile nordului, în Saariselka există o serie de cabane proiectate special care oferă o vedere perfectă a aurorei boreale, în timp ce oaspeții stau totuși în interior și sunt feriți de temperaturile scăzute.

Citește și:

Cele mai frumoase locuri din Scoția, una dintre cele mai atractive țări pentru turiștii din toată lumea

Top 10 cele mai frumoase locuri din Austria. Ce să vizităm după pandemie

Top 10 cele mai frumoase locuri din Spania. Unde mergem după ce trece pandemia

Cele mai frumoase drumuri din Romania. Top 10 șosele superbe pe care trebuie să circuli

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Cifrele dezastrului pentru România după privatizarea Petrom EXCLUSIV

Legea care a “legalizat” vânzarea Petrom către OMV este nulă de drept. PUTEREA.RO vă prezintă ÎN EXCLUSIVITATE date care demonstrează, încã de la momentul...