Cum vor restaura roboții Pompeiul (VIDEO)

Frescele Pompeiului antic vor fi reasamblate cu meticulozitate de către roboţi şi inteligența artificială. Iniţiativa face parte dintr-un proiect experimental care-şi propune să restaureze pe scară largă opere de artă, o muncă ce nu ar putea fi făcută de către oameni.

Vom folosi tehnologia hiperspectrală ”, spune Arianna Travigli, coordonator. ”Pentru a detecta urme de pigmenți care nu mai sunt vizibili pentru ochiul uman. În acest moment, cea mai mare problemă a noastră e că nu toate piesele sunt în stare excelentă, așa că trebuie să luăm în considerare și faptul că pot exista părți ale desenului de deasupra frescei care să fie prea puţin vizibile. Vom folosi acest tip de tehnologie pentru a afla ce ar fi putut fi acolo înainte ca desenul să fi fost șters de temperatură, de ploaie sau de alți factori care modifică structura pieselor în timp”, potrivit euronews.it.

Astfel, miile de fragmente folosite în experiment, păstrate în prezent în depozitele Parcului Arheologic Pompei asemenea unor mici piese ale unui puzzle, vor fi puse din nou în ordine cu ajutorul infrastructurilor robotizate.
Proiectul, care a început în septembrie, va dura aproximativ patru ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...

Dragnea Adonis, directorul de la DSVSA Buzău, a divorțat de soție...

Dragnea Adonis Laurențiu, directorul DSVSA Buzău, este doar unul dintre cei trei membrii ai familiei Dragnea care se înfruptă din salarii de peste 10.000...