Cum vrea Instagram să verifice identitatea la crearea contului. Interzis minorilor

Pentru a limita acesul minorilor în aplicație, Instagram lansează reguli noi, cu mult mai stricte în ceea ce privește verificarea identității la deschiderea unui cont, măsura fiind luată pentru nu permite accesul minorilor.

Astfel, administratorii platformei iau în calcul ca nouă metodă de verificare inclusiv selfie-ul video. Un software de analiză facial va avea rolul de a stabili vârsta solicitantului, în funcție de trăsăturile feței.

Nu în ultimul rând, este foarte posibil să li se ceară utilizatorilor să arate buletinul reprezentanților aplicației, la crearea contului, ori să convingă trei adulți prezenți deja pe platform să garanteze pentru ei că nu sunt minori, potrivit ObservatorNews.

Administratorii rețelei dau asigurări că algoritmul va verifica doar vârsta şi nu colectează alte date personale. Imaginile vor șterse apoi, spun cei de la Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Caracatița politică și de afaceri din Dolj, păstorită de SRI, denunțată...

Un denunț exploziv la Serviciul Român de Informații, făcut de un afacerist din Craiova, cu circa o lună înainte ca Eduard Hellving să plece...