Cum vrea Instagram să verifice identitatea la crearea contului. Interzis minorilor

Pentru a limita acesul minorilor în aplicație, Instagram lansează reguli noi, cu mult mai stricte în ceea ce privește verificarea identității la deschiderea unui cont, măsura fiind luată pentru nu permite accesul minorilor.

Astfel, administratorii platformei iau în calcul ca nouă metodă de verificare inclusiv selfie-ul video. Un software de analiză facial va avea rolul de a stabili vârsta solicitantului, în funcție de trăsăturile feței.

Nu în ultimul rând, este foarte posibil să li se ceară utilizatorilor să arate buletinul reprezentanților aplicației, la crearea contului, ori să convingă trei adulți prezenți deja pe platform să garanteze pentru ei că nu sunt minori, potrivit ObservatorNews.

Administratorii rețelei dau asigurări că algoritmul va verifica doar vârsta şi nu colectează alte date personale. Imaginile vor șterse apoi, spun cei de la Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...