Cum vrea Mina-”Scheletu” să împartă în Giurgiu vreo 2.000 ha și o baltă de 74 ha de la ADS

Jongleriile imobiliare ”țesute” săptămâna trecută de liderul interimar al PSD Giurgiu, Marian Mina-”Scheletu”, cu terenurile Agenției Domeniilor Statului (ADS) au generat scandaluri uriașe în Ministerul Agriculturii, în ADS și partid.

Concesionare cu dedicație de la Mina-”Scheletu”

Agenția Domeniilor Statului are la ora actuală în administrare aproximativ 319.000 hectare, din care 177.000 ha în domeniul public al statului, iar 142 636 ha în domeniul privat al statului. Ca atare, a anunțat că va scoate la licitație, în luna august, circa 12.000 ha de teren pentru concesiune, urmând ca până la jumătatea lunii septembrie 2022 să fie semnate deja contractele.

Însă, pe lângă aceste terenuri, ADS mai scoate la licitație spre concesionare și mai multe lucii de apă (bălți), inclusiv în zona strict protejată a Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării. Aproape 2.000 de hectare și o baltă de 74 de hectare din județul Giurgiu urmează să fie scoase la licitație, dar cu dedicație pentru liderul interimar al PSD Giurgiu, Marian Mina-”Scheletu”.

Este vorba de 700 de hectare în comuna Băneasa, 1.200 ha la Slobozia Mahâru și balta de 74 ha de la Mârșa. Practic, Mina vrea ca terenul de la Băneasa să meargă că familia primarului PNL de la Prundu, Cătălin Corbea, cel la Slobozia Mahâru către un om de afaceri arab care mai are terenuri în zona Giurgiu, iar balta este disputată de un fost primar și un ex-secretar de stat.

Ca atare, Mina-”Scheletu” a început să facă presiuni asupra șefului ADS Giurgiu, Gabriel Olteanu, ca aceste terenuri să meargă către protejații săi. Numai că șeful ADS Giurgiu n-a vrut să facă jocurile lui Mina și a intrat în concediu de odihnă.

Descinderea lui Sava cu scandal de la Mârșa

Dar, joia trecută a descins în Giurgiu, mai exact la Mârșa, chiar directorul general al ADS, George Sava. Numai că descinderea acestuia la balta s-a lăsat cu scandal pentru că acesta voia să se asigure că balta va fi concesionată către cine vrea el și Mina.

Această descindere și jocurile cei doi l-au deranjat foarte tare pe ministrul Agriculturii Petre Daea, fapt pentru care, imediat, șeful ADS George Sava a și intrat în concediu pentru vreo două săptămâni. Potrivit informațiilor noastre, Petre Daea este foarte iritat pe George Sava pentru că acesta s-a lăudat, după scandalul interceptărilor din dosarul lui Adrian Chesnoiu, că în scurt timp el va fi ministrul Agriculturii pentru că nea Petrică a călcat pe bec.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Viață de nabab. 9.200 de euro, remunerația lunară a sindicalistului Anton...

Unul dintre cei mai vocali lideri de sindicat din învățământ, Anton Hadăr, abonat la emisiunile TV unde își dă cu părerea despre totul și...