„Curiozitatea a omorât pisica”: Irina Margareta Nistor, despre celebrul serial Squid Game

Serialul „Squid Game” se bucură de un succes răsunător, ajungând să fie în trend nu numai pe Netflix, ci și pe alte platforme precum TikTok sau Twitter. Este vorba despre o modă, ceva „pe trend”?

Ba chiar este vorba despre ceva periculos? Pentru că, de exemplu, un consiliu din sudul Angliei sfătuiește părinții să nu-și lase copiii să urmărească serialul, după ce au apărut informații că mai mulți copii, unii chiar cu vârsta de până în șase ani, copiază scenele de violență ale producției, potrivit The Guardian. Criticul de film Irina Margareta Nistor ne liniștește, mizând pe curiozitate!

„Cred că în cazul lui Squid Game este pur și simplu povestea cu curiozitatea. Curiozitatea a omorât pisica. Toată lumea vorbește, hai să vedem și noi despre ce este vorba și după care el te poate fura, te poate angena dacă nu știi să te oprești din timp. Este ca la jocurile de noroc, ca la ruletă. Devii o victimă și a scenaristului. Cred că asta este ideea pentru că nu intră în categoria unui serial cum este The Crown sau Downton Abbey. Au știut exact pe ce butoane să apese, cred că au avut un studiu foarte atent la ce vrea lumea, cât de disperată e acum după 1 an jumătate – 2 ani, depinde cum calculăm, de la începutul pandemiei, ce anume i-ar putea speria și oamenii simt nevoia să se sperie, mai ales când se uită la un film. O să treacă, e o modă ca oricare alta. Întotdeauna sunt curioasă ce o să mai inventeze și pe mai departe.”, a spus Irina Margareta Nistor la București FM.

„<Dune> ăsta este mai altfel decât celelalte filme”

Criticul de film a făcut referire și la o altă ecranizare celebră în acest moment: „Dune”. Irina Margareta Nistor este de părere că „E un fenomen și în plus că, într-adevăr l-am așteptat. Chiar mi-a plăcut deși m-am dus pentru că, exact ca povestea de dincolo, pentru că merge lumea și să știu și eu despre ce este vorba. Mă rog, e meseria mea și e normal să mă duc și chiar iubesc foarte mult cinemaul.

Chiar l-am văzut de două ori. Are niște imagini realmente tulburătoare și intri cu totul în filmul ăsta. La un moment dat ai impresia, la sfârșit, că parcă m-a umplut și pe mine cu un pic de praf. M-a prins cu totul. Actorul este foarte bun. Este un actor pe jumătate francez, care este un tip profund. <Dune> ăsta este mai altfel decât celelalte filme și chiar e oarecum în trena lui Urzeala Tronurilor dar este altceva.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...