Curiozități despre cele mai frumoase destinații și obiective turistice din România

România are numeroase destinații atractive și obiective turistice care merită din plin admirația turiștilor din țară, dar și peste hotare. Multe curiozități despre cele mai frumoase destinații din țară sunt pe cât de interesant, pe atât de pline de mister.

România are singurul muzeu de aur din lume

Cu siguranță sintagma „săraca țară bogată” a avut un temei atunci când a fost asociată cu România. Avem o țară binecuvântată din toate punctele de vedere. Puțini știu că zăcămintele noastre de aur sunt nelimitate, spre deosebire de alte state. De altfel, țara noastră are singurul Muzeu al Aurului din lume. Acesta este localizat în Brad, județul Hunedoara și are o expoziție de piese din aur uriașă. Mai exact, peste 1300 de exponate pot fi admirate aici.

Curiozități despre cele mai frumoase obiective turistice din România – Tranfăgărășan

Este drumul care ne-a purtat numele țării peste hotare și care a adus în România numeroși turiști. Inclusiv membrii echipei celebrului post Discovery au venit în țara noastră pentru a parcurge cu bolizii cu mulți cai putere, Transfăgărășanul. Dincolo de frumusețea peisajului muntos, puțini știu că aici stă ascuns un aspect dureros al construirii lui.

Mai exact, construcția acestuia a provocat multă suferință. Numeroase persoane care au ajutat la construirea lui și-au pierdut viața în timpul lucrărilor. Se spune că multe familiile celor care au pierit în contextul respectiv nu și-au vindecat niciodată durerea.

Avem singurul cimitir vesel din lume

Cu siguranță nu știai aceste curiozități despre cele mai frumoase obiective turistice din România. Una dintre acestea este legată de Cimitirul Vesel de la Săpânța. Ne putem mândri cu o ideologie „amuzantă” creată în jurul subiectului trecerii în veșnicie. Se pare că niciun alt stat nu a „explorat” atât de umoristic moartea. În Cimitirul Vesel se regăsesc cruci unicat pe care sunt scrise versuri amuzante despre cei răposați.

Căsuțe sub pământ, atracție a turismului românesc. Unde le poți găsi?

Avem 7 sit-uri declarate Patrimoniu UNESCO

Ne putem mândri cu bogăția și autenticitatea locurilor care au intrat în patrimoniul UNESCO . Printre acestea se numără Delta Dunării, satele din Transilvania cu bisericile lor fortificate. De asemenea, lăcașurile de cult din nordul Moldovei sau bisericile de lemn din Maramureș sunt incluse în patrimoniu. Cetatea Sighișoarei,  Mănăstirea Horezu sau fortărețele dacice din Munții Orăștiei.

Curiozități despre cele mai frumoase obiective turistice din România – Chipul lui Decebal de la Cazanele Dunării, cea mai înaltă sculptură din Europa

Cazanele Dunării întrunesc una dintre cele mai impresionante zone ale Defileului Dunării. Peisajul splendid este marcat de una dintre cele mai mari sculpturi din Europa. Chipul lui Decebal sculptat în piatră are 55 de m înălțime și 25 lățime.

Oferte Crăciun 2022 în Apuseni. Cele mai ieftine cazări din Țara Moților

Avem o cetate care nu a fost cucerită niciodată

Cetatea Făgărașului este singura din țară care nu a reușit să intre niciodată sub asediul cuceritorilor. Deși s-a încercat acest lucru de turci, mobilizarea nu a fost dusă la capăt. Totuși, edificiul a fost martor al unor orori de neimaginat între 1948-1960.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...