Căsuțe sub pământ, atracție a turismului românesc. Unde le poți găsi?

Splendidele căsuțe sub pământ, sau „de hobbit”, așa cum sunt denumite de fapt, au căpătat popularitate și în țara noastră în ultimii ani. Numeroși turiști se aventurează cu încântare în această experiență aparte.

Căsuțe sub pământ versus hotelul de 5 stele

Pentru mulți dintre turiști, experiența unui sejur este de excepție atunci când vorbim de unități de cazare luxoase cu view-uri care fac toți bani. Ei bine, câțiva antreprenori din România îți oferă posibilitatea să explorezi o altfel de cazare. Căsuțele de hobbit, celebre în cărți și filme, au trezit interesul unor pasionați ai poveștilor. Acești antreprenori au transpus vechile bordeie în adevărate unități de cazare în care rusticul se îmbină perfect cu modernul. Mai mult, aceste tipuri de construcții sunt extrem de călduroase pe timp de iarnă, dar și răcoroase vara.

Ce poate fi mai frumos decât ca într-o dimineață geroasă să te trezești într-o căsuță sub pământ, călduroasă, să auzi lemnul trosnind în sobă și să privești natura în măreția ei pe ferestrele rotunde?

Căsuțele de hobbit de la Fundata

Un astfel de sejur poate fi bifat cu succes la Odăile din Plai din zona Fundata. Micile căsuțe de hobbit din apropiere de Rucăr Bran au fost construite din lemn brut și piatră, resurse ale locului. Proprietarii și-au dorit ca acest concept să nu se îndepărteze deloc de natural, de firescul pe care locuitorii zonei l-au primit ca pe o binecuvântare.

În interior, căsuțele de Hobbit de la Fundata au mobilier din lemn masiv, grinzi sculptate având motive tradiționale și șeminee.
Atracția fiecărei căsuțe este cu siguranță fereastra perfect circulară prin care poți zări priveliștea ce îți taie respirația.

Prețul pe care trebuie să îl plătești pentru a sta o noapte într-una dintre căsuțele de se sub pământ de la Fundata este de 400 de lei pe noapte. Paturile sunt matrimoniale, astfel că, vă puteți bucura de un sejur romantic în doi!

Oferte Crăciun 2022 în Apuseni. Cele mai ieftine cazări din Țara Moților

Căsuțe sub pământ  în România – Complexul Dealul Verde din județul Sibiu

La doar câțiva zeci de kilometrii de Odăile din Plai de la Fundata, în  județul Sibiu, găsiți un alt complex de acest gen. Dealul Verde de la Porumbacu de sus, cuprinde de asemenea câteva căsuțe de hobbit în care vă puteți caza pentru o experiență unică. Găsești aici căsuțe sub pământ în care te poți caza alături de cei dragi.Ansamblul este structurat pe trei niveluri cuprinzând recepția la bază, restaurantul și lounge-ul pe nivelul doi, iar la ultimul, minunatele camere construite sub pământ.

Căsuțele de hobbit de la Porumbacu de sus sunt construite după tematici. Astfel, puteți înnopta în căsuța fermierului, a agricultorului sau a țesătorului. Toate sunt decorate cu elemente din fiecare dintre aceste meșteșuguri.

Tariful pentru o noapte de cazare la Dealul Verde, într-o casă sub pământ, pornește de la 1500 de lei pe noapte.  Vă puteți însă bucura de facilități precum saună, masaj, baie în aer liber (ciubăr), ciclism.

Oferte de Crăciun 2022 Maramureș. Hoteluri și pensiuni în care te poți caza la prețuri pentru toate buzunarele!

Valea celor doisprezece

Un alt complex de case sub pământ se află în județul Neamț, la Pârâul Dobreni. Aici, doisprezece căsuțe de hobbit sunt pregătite mereu pentru turiștii care vor un sejur de vis, departe de agitația orașelor, betoane și trafic. În inima naturii, cele doisprezece unități de cazare sunt aproape tot timpul ocupate. Turiști din întreaga lume vin să se bucure de o astfel de experiență.

Locul se află la 26 de kilometri de Mănăstirea Văratec și la 32 de Mănăstirea Agapia. Astfel, vă puteți bucura și de un periplu turistic dacă ajungeți aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...