Cutremur de 7,7 în largul arhipelagului Noua Caledonie. Alertă de tsunami în Pacificul de Sud

Mai multe alerte de tsunami au fost emise, vineri, către ţările din Pacificul de Sud, după ce un cutremur de magnitudine 7,7 a lovit la sud-est de Insulele Loialităţii în arhipelagul francez Noua Caledonie.

Alertele au fost emise pentru Vanuatu, Fiji şi Noua Caledonie, a declarat Centrul de Avertizare pentru Tsunami din Pacific (PTWC), informează Reuters.

De asemenea, biroul de meteorologie al Australiei a precizat că există o ameninţare pentru Insula Lord Howe în largul coastei sale de est.

Serviciul de Prospectare Geologică al Statelor Unite (USGS) a anunţat că seismul a lovit la o adâncime de aproximativ 38 km.

Autoritățile din Noua Zeelandă au declarat că încă evaluează dacă cutremurul reprezintă o ameninţare de tsunami asupra coastelor sale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...