Cutremur mare în Filipine

Ieri dimineață, în jurul orei 9, un cutremur cu magnitudinea 7 a lovit zona Filipinelor. Desigur, a provocat pagube însemnate și victime. Cutremurul s-a produs la o adâncime de aproximativ 20 km și a avut epicentrul în regiunea Cordillera, la aproximativ 13 kilometri sud-est de orașul Dolores, din provincia Abra, dar s-a resimțit și în capitala Filipine, la Manila, la mai mult de peste 400 de mile depărtare.

Cea mai afectată e și cea mai populată insulă din țară, căci aici s-au prăbușit mai multe clădiri, în timp ce multe altele au fost grav avariate. La momentul scrierii acestui material, se știe despre 4 morți, dar numărul acestora poate să crească.

Ministrul de Interne Benhur Abalos a declarat într-o conferință de presă, împreună cu președintele țării, Ferdinand Marcos Jr, că două persoane au murit în provincia Benguet, una în Abra și alta în La Montana. Consiliul Național de Reducere și Management al Riscului de Dezastre a raportat o victimă în La Trinidad, provincia Benguet, la 200 de kilometri nord de Manila.

Cinci persoane au fost rănite grav din cauza unor alunecări de teren și a căderii de pietre. Cutremurul a lovit aproximativ 15 orașe și a provocat daune grave la cel puțin 179 de clădiri, 29 de drumuri și trei poduri.

„Din cauza magnitudinii cutremurului, ne putem aștepta la pagube semnificative ”, a spus Abalos. Și, dacă în primă fază, s-a spus că acest cutremur a avut 7 grade pe Richter, apoi s-a vorbit despre o magnitudine de 7,3. Institutul Filipinez de Vulcanologie și Seismologie a spus că oamenii ar trebui să fie pregătiți pentru eventualele replici ale cutremurului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole