Cutremur neobișnuit de puternic în România, în această seară

România a fost zguduită, marți seara, de un nou cutremur produs în Banat. Un cutremur care s-a simțit foarte bine a avut loc, în această seară, în județul Arad.

În ziua de 06 Iunie 2023 la ora 20:26:52(ora locală a României) s-a produs în zona Banatului, în județul Arad, un cutremur semnificativ cu magnitudinea 5,2 pe Richter, la adâncimea de 15 km, scrie EVZ.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 11km SE de Arad, 42km N de Timisoara, 68km S de Bekescsaba, 96km N de Resita, 99km E de Szeged.

În ultima perioadă tot mai multe cutremure s-au produs în zona Aradului. Locuitorii din această zonă a României au intrat în panică în urmă cu mai bine de o săptămână când un cutremur de 4.9 pe Richter, intensitate VI, a fost înregistrat. Seismul a avut patru replici. Prima dintre ele a fost înregistrată la aproape două ore distanță și a fost de 4,3 pe Richter.

Ce spun seismologii despre valul de cutremure din județul Arad

Cutremurele din Arad au atras atenția seismologilor, mai ales, pentru că locuitorii din această zonă au început să fie tot mai îngrijorați și să iasă din casă și la cel mai mic seism. Profesorul Gheorghe Mărmureanu a vorbit, recent, despre acest val de cutremure, dar și despre consecințele pentru activitatea seismică din România. Seismologul a explicat că nu trebuie să existe motive de îngrijorare deoarece în timpul unui astfel de cutremur o clădire nu se poate prăbuși. Acest lucru s-ar putea întâmpla doar în cazul unui cutremur de peste 7 pe Richter .

„Nu e prima dată când au loc cutremure, în această zonă, aici se înregistrează însă doar cutremure de suprafață, care, da, într-adevăr, zdruncină mai puternic clădirile, iar oamenii sunt tentați să iasă afară din casă. A fost însă un cutremur de aproape 5 grade pe scara Richter. Să nu uităm însă că blocurile și casele se prăbușesc doar la cutremure de peste 7 grade pe scara Richter, deci, acestea, de 5 grade, nu reprezintă un pericol. Au mai fost probleme însă în zona asta, în urmă cu vreo 40 de ani”, a explicat Gheorghe Mărmureanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...