Cutremur puternic în Gorj. S-a simţit până la granița cu Serbia

Cutremur puternic în zona seismică Oltenia, în județul Gorj. Seismul a avut o magnitudine aproape de 5, afectând și Serbia, anunță Institutul pentru Fizica Pământului.

Cutremurul s-a produs luni, 20 martie, la ora 16:02:17, la o adâncime de 16,1 km, în zona Oltenia, aproape de Târgu Jiu.

Cutremurul s-a produs la 19km NV de Târgu Jiu, 64km NE de Drobeta-Turnu Severin, 70km S de Hunedoara, 84km S de Deva, 94km E de Reșița, potrivit INFP.

Potrivit INFP, seismul din Oltenia, județul Gorj, a avut o intensitate grad V, pe scara Mercalli, ce indică amploarea pagubelor materiale. Inspectoratul pentru Situații de Urgență a anunțat că nu au fost raportate pagube materiale, relatează Realitatea PLUS. 

Imagine

Cu doar patru ore înainte, tot luni, s-a produs un cutremur în zona seismică Vrancea, județul Buzău. Seismul slab a avut  magnitudinea ml 2.6, la adâncimea de 138km, potrivit INFP.

Cutremurul s-a produs la ora 11:42:29 (ora locală a României) în apropierea următoarelor oraşe: 47km V de Focșani, 54km N de Buzău, 68km SE de Sfântu-Gheorghe, 76km E de Brașov, 86km NE de Ploiești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Șefa sindicatului ASF, Mihaela Constantinescu, marioneta lui Nicu Marcu

Șeful Autorității de Supraveghere Financiară, Nicu Marcu, a început o prigoană împotriva celor care denunță în presă abuzurile din instituție. Și are un aliat...
Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

Un banner mai eficient decât diplomația română

Incidentul petrecut la meciul de fotbal dintre echipa naţională a României și o echipă a unei provincii din Republica Serbia (câștigat de noi cu...