Cuvintele încrucișate, mai eficiente ca jocurile video în prevenirea maladiei Alzheimer

Publicat: 31 oct. 2022, 09:31, de Magda Marincovici, în Sănătate , ? cititori
Cuvintele încrucișate, mai eficiente ca jocurile video în prevenirea maladiei Alzheimer

Cuvintele încrucișate au un avantaj în fața jocurilor video pentru funcționarea memoriei în cazul adulților în vârstă cu deficiență cognitivă ușoară. Este concluzia unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Columbia din New York și Universitatea Duke din Carolina de Nord, transmite The Jerusalem Post.

Studiul ”Computerized games versus crosswords training in mild cognitive impairment” a fost publicat recent în NEJM Evidence.

Autorii studiului au stabilit că participanții cu vârsta medie de 71 de ani, instruiți să dezlege cuvinte încrucișate pe web au prezentat o îmbunătățire cognitivă superioară celor care realizau jocuri video cognitive.

”Acesta este primul studiu care subliniază beneficiile pe termen scurt și pe termen lung pentru antrenamentul creierului cu ajutorul cuvintelor încrucișate rezolvate la domiciliu, în comparație cu alte soluții”, a spus prof. de psihiatrie și neurologie Davangere Devanand de la Columbia.

Cuvintele încrucișate sunt folosite pe scară largă, dar până acum nu au fost studiate sistematic în privința avantajelor în deficiența cognitivă ușoară, asociată cu risc crescut de demență, inclusiv cu boala Alzheimer.