Covid 19. ”Dacă ești într-o cameră cu cineva care are Omicron (BA.2), sigur vei avea și tu”, avertizează OMS

Varianta Omicron este predominantă cu subvarianta BA.1. Dar vine puternic din urmă Omicronul cu subvarianta BA2. Directorul pentru situații de urgențe regionale din cadrul OMS Europa, Dorit Nitzan, afirmă, într-un articol publicat în Jerusalem Post, că ”dacă ești într-o cameră cu cineva care are virusul BA,2 sigur îl vei avea și tu”.

”Traiectoria așteptată este că BA.2 va deveni noua variantă dominantă, așa cum vedem deja în Danemarca și Regatul Unit”, estimează specialistul OMS.

Mai puțin periculoasă, totuși BA.2 ar fi cu 30%-34% mai contagioasă comparativ cu sușa originală a Omicron.

”BA.2 se transmite de la o persoană la alta mult mai rapid”, subliniază Dorit Nitzan. ”Din moment ce te afli în aceeași cameră cu o persoană infectată, riscul de transmitere este foarte mare, în special atunci când scoți masca pentru a bea sau a mânca”.

Dorit Nizan precizează că probabil, în Europa, majoritatea mutațiilor și modificărilor virusului se produc acum în spectrul Omicron. Pentru alte țări, datele ar putea fi diferite. În Africa și în alte zone geografice care nu au acces la vaccinuri, vom putea vedea variante total diferite, avertizează oficialul OMS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...

Atac cu 130 de rachete în Tel Aviv. Ambasadorul Israelului în...

Ploaie de rachete lansate din Fâşia Gaza spre metropola israeliană Tel Aviv. Mişcarea islamistă Hamas a anunţat marţi seara că a lansat 130 de...