Dacă prețurile vor continua să crească: Un scenariu de coșmar pentru economia americană

Statele Unite înregistrează cea mai mare rată a inflației din ultimele patru decenii, după ce în luna decembrie prețurile de consum au crescut cu 7% în raport cu anul anterior.

Dacă prețurile vor continua să crească, un scenariu de coșmar pentru economia americană este o posibilitate reală” conchide CNN. Cifrele oficiale ale economiei de peste Ocean indică faptul că prețurile de consum în SUA au continuat să crească în decembrie. Pe americani e o presiune uriașă, în condițiile în care se confruntă cu cea mai mare rată anuală a inflaţiei, din anul 1982.Și aici, se observă cu ochiul liber scumpiri pe toate planurile, de la industria alimentară, la energie, precum și pe piața imobiliară.

Acesta fiind contextul, analiștii economici se așteaptă ca Rezerva Federală a SUA (Fed) să înceapă, din martie, majorarea dobânzilor. Pe de altă parte, companiile americane se mai confruntă cu o problemă: au dificultăţi în a găsi personal, întrucât multe persoane preferă să încaseze indemnizaţiile sociale disponibile în pandemie, notează agenţia Associated Press.

1 COMENTARIU

  1. Normal ,ca a crescut inflatia,pentru ca in pandemie,ca sa se evite problemele sociale,s-au tiparit ,,dolarei,,in nestire,care apoi au fost dati populatiei ,pentru a sta acasa linistita,iar ca efect multi,,s-au dedulcit ,,la acest stil de viata,caci ,,de ce e mai placut decat sa stai si sa plimesti bani ,,moca ,,!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...