Dacia Duster are o versiune utilitară pe piața britanică

Dacia Duster are o versiune utilitară pe piața britanică, denumită Duster Commercial care oferă un spațiu de depozitare de 1.500 litri. Modelul a ajuns la doua generație și e destul de apreciat de britanici.

Varianta utilitară a Duster are un preț care începe de la 15.309 lire sterline, modelul fiind disponibil în două variante de echipare: Essential și Comfort. Față de o Dacia Duster normală, versiunea Commercial renunță la bancheta spate pentru a crea un spațiu de încărcare de 1.500 litri. Podeaua portbagajului a fost prelungită pe toată lungimea spațiului de încărcare, în vreme ce geamurile portierelor spate sunt fixe și închise la culoare.

Modelul are o sarcină utilă maximă, de 492 kilograme.

Clienții au de ales între motorizările pe benzină de 1.0 litru turbo de 90 CP 4×2, 1.3 litri benzină 130 CP 4×3 sau dieselul 1.5 de 115 CP în variante 4×2 sau cu tracțiune integrală. Toate motorizările sunt asociate cu o cutie de viteze manuală cu șase trepte.

Trofeul What a Car? pentru Dacia Sandero

La nivel de design, nimic nu este schimbat față de versiunea pentru pasageri, modelul are inclusiv sistemul de infotainment cu touch screen. În versiunea de bază Essential, modelul vine cu jante de tablă și spoilere vopsite în culoarea caroserie, iar la nivelul Comfort, Dusterul Commercial primește jante de aliaj, elemente cromate și oglinzi electrice.

În oferta Dacia din România, acest model nu exista, dar Dacia are în gamă versiunea Pick-up a Duster.

Dacia pare a fi o marcă apreciată pe piața britanică, unde a câștigat trofeul cel mare la Premiile What Car? cu Dacia Sandero. Modelul românesc s-a impus și la categoria “Mașina Mică a Anului”. 

Pe piața din România au mai ajuns două trofee, Ford Puma, construit la Craiova, a fost desemnat “SUV-ul de clasă mică al anului”, iar versiunea Puma ST este “SUV-ul sportiv al anului” în Marea Britanie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...