Dacia pare a pregăti Logan MCV 2023

Publicat: 15 feb. 2021, 12:00, de Răzvan Zamfir, în ECONOMIE , ? cititori
Dacia pare a pregăti Logan MCV 2023

Dacia pregătește un model nou ce va fi lansat într-un an sau doi. Noul model ar putea fi Dacia Logan MCV 2023, mai ales că a renunțat la producția de Logan MCV și Lodgy.

Dar, la prezentarea programului strategic Renaulution, a fost prezentat SUV-ul Bigster de aproximativ 4,6 metri lungime și care va dispune inclusiv de o versiune cu 7 locuri.

Dacia MCV ar putea să înlocuiască simultan și Lodgy, și fostul Logan MCV. Modelul va avea la bază platforma CMF-B a Renault, de altfel, toate modelele viitoare Dacia vor fi construite pe această platformă.

Lungimea modelului va fi apropiată 4,5 m și va putea primi opțional și 7 locuri, cu garda la sol mare și zona din fața stâlpilor centrali, ce par a o apropia de aspectul lui Sandero Stepway.

Principala motorizare ar putea fi 1.0 TCe pe benzină și GPL. De asemenea, ar putea exista și o versiune E-TECH cu sistemul hibrid de pe Renault Clio, cu motor aspirat de 1,6 litri și două motoare electrice, totalizând 140 CP.

Dacia plănuiește lansarea a două modele noi de clasă mică, în 2022 și 2024, iar în 2025 va fi lansat SUV-ul de clasă compactă bazat pe modelul Bigster.

Sursa foto